Найденов: Попълването състава на армията във военно време няма нищо общо със Сирия

Нели Чолашка 25 октомври 2013 в 11:10 2613 0

Ангел Найденов, военен министър. Снимка:БГНЕС
Ангел Найденов, военен министър. Снимка:БГНЕС

Проекторешението за попълване състава на въоръжените сили няма нищо общо с кризата в Сирия, обяви военният министър Ангел Найденов в кулоарите на парламента.

Депутатите започнаха днес работа със закрито заседание, но което беше гласуван проект за решение за определяне на военни формирования и структури за допълване на въоръжените сили във военно време и за определяне числеността на запаса за въоръжените сили, предложен от Министерския съвет. 

Този проект се подготвя две години, уточни Найденов. 

„Става дума за структури, които предоставят личен състав и техника – ДАНС, НРС, НСО, МВР и прокуратурата, а по отношение на военните запасни формирования – това са видовете войски”, обясни той.

На въпрос доволен ли е от проектобюджета на Министерството на отбраната за следващата година, което е леко орязан спрямо бюджета за 2013 г., той отговори, че няма в нито една държава министър, който да е доволен от парите, които се отпускат за неговото министерство.

Намалението на парите за МО за 2014 г. е с 60 млн. лв. спрямо бюджета за 2013 г. Това предвижда внесеният от финансовия министър Петър Чобанов  проектобюджет на държавата за 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови