Армията опъва мрежа на границата с Турция

Юлиан Христов 24 октомври 2013 в 15:28 4616 1

Границата между България и Турция. Снимка: МВР
Границата между България и Турция. Снимка: МВР

Със заповед на министъра на отбраната Ангел Найденов от четвъртък Българската армия започва изграждането на заграждения по границата ни с Турция. 

Заповедта е резултат от извънредното заседание на правителството в понеделник, на което бяха начертани конкретни мерки за овладяване на бежанския поток към страната ни. Тогава Ангел Найденов обясни, че започва изграждане на технически съоръжения за недопускане преминаването на българска територия. По предварителна оценка тази дейност ще се приключи в рамките на 35-40 дни и в нея ще се включат 50 души личен състав и 40 единици специализирана техника.

От Министерството на отбраната съобщиха, че от днес започва работата по подобряване на проходимостта и възстановяването на пътищата в участъка от пирамида 268 (с. Лесово) до пирамида 206 (с. Крайново) на държавната граница с Република Турция. В този участък ще бъде изградено инженерно-техническото съоръжение.

"Българската армия, в рамките на законовите си функции, се включва с личен състав и техника според Плана за ограничаване потока на граждани от трети страни на територията на страната. Изпълнението започва от днес, 24 октомври, със заповед на министъра на отбраната Ангел Найденов. Финансовите средства за изграждане на инженерно-техническото съоръжение ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и чрез целево финансиране от европейски фондове", се казва в съобщение на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови