На живо: Дебат за свободата на словото в България

25 юни 2013 в 09:30 2562 2

АЕЖ
АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) организира дебат за състоянието на свободата на словото в България.

Преди него ще бъдат представени резултатите от онлайн проучване сред български журналисти и граждани за състоянието на медийната среда в България. То се осъществи сред журналисти и т. нар. „нетизънс” (netizens) – активно създаващите медийно съдържание граждани чрез блогове и други интернет канали в периода 10 май – 10 юни 2013 г.

Проучването обхваща проблемни области като вътрешен и външен за медиите натиск, автоцензура, условия на труд, ефективност на законодателството, формите на саморегулация и държавна регулация.

Целта му е да се установи състоянието на журналистиката и качеството на медийната среда, като чрез леснодостъпна анкета се обхване възможно най-широк кръг представители на националните, регионалните и международните медии.

В дебата днес ще участват Борис Гюров гл.ас д-р Институт за икономически изследвания на БАН и социолог, Нели Огнянова, експерт по медийно право, Спас Спасов, кореспондент на „Дневник“ и „Капитал“, Константин Павлов-Комитата, блогър. Модератор на дебата е журналистът Ирина Недева.

OFFnews ще излъчи събитието на живо от 10 часа.

Watch live streaming video from offnewslive at livestream.com
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!