Миков дава НЦИОМ на прокурор

Последна промяна на 06 август 2013 в 08:12 2377 4

 Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър
Михаил Миков. Снимка: БСП - пресцентър

Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще сезира прокуратурата за работата на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), съобщава в. „Стандарт“.

Причината за съмненията в НЦИОМ е одитният доклад за работата на центъра в периода между 1 януари и 30 юни 2013 г. Според Миков в него се забелязват „странни“ възнаграждения за служителите, а има и хонорари, изплащани без съответните договори.

От администрацията на парламента коментирали неофициално, че след като се запознал с одитния доклад, Миков се ядосал и извикал шефката на НЦИОМ Лидия Йорданова. Той я обвинил, че е правила роднински назначения и е раздавала бонуси неправомерно. По непотвърдена информация центърът е наемал за проучванията си роднини на своите служители.

Преди дни председателят на парламента обяви, че според него създаденият на 15 декември 1989 г. НЦИОМ трябва да бъде закрит. Мотивът на Миков бе, че работата на центъра вече не е нужна при наличието на частните социологически агенции.

На пресконференция вчера председателят на НС обяви с половин уста, че в сметките на НЦИОМ има нередности.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2013 в 12:35

Късно е пиуе! Скоро ще уетят павета към дебеуата ти пуевенска боушевишка чутура. Тогава пак уи ще се криеш зад поуата на дебеуата цаца?
Септемврийската ревоуюция е неизбежна освен ако не си подадете ФОСТАФКА преди септември.

06.08 2013 в 09:21

При назначаването на роднини цялата работа е в това да не стане скандал веднага, после се свиква.
Например при Тройната коалиция - 1 Ширин Местан, на Лютвито екзактната половинка, беше сложена за шеф на Агенцията за закрила на децата. И нищо! Такива примери изобилстват, като почнем от турбо-двигателя на червената каруца Кире Социало, син на Кольо Д, и свършим с щерката на Нора ФАНТАСТИчната. Създаването на цели управленски кланове е един от белезите на олигархичното управление и няма начин да не се намерят гневни филипики по тази тема писани от някой от крепителите на днешната Тройна - 2 по повод на гадния капитализъм.

06.08 2013 в 08:49

Е то тия са богове на назначенията. Променят правила и закони , само и само да паснат на техните хора. Разширяват щата само и само да изпълнят списъка даден им от ДПС.

06.08 2013 в 08:22

Я да видим, а щерката на Нора Аналиева не се счита за роднина? Сестрата на Онова прасе евродупетатката от БСП не е роднина? Бат Сали не е роднина на Делян Пеевски? Онези двамата проектанти не са кумуве (единия не можахте да го натъкмите, но пък сложихте кумеца му да няма празно...)