Михаил Миков: Закриваме НЦИОМ

Последна промяна на 04 август 2013 в 08:39 11534 31

Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
Михаил Миков. Снимка: БГНЕС

Националният център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ) ще бъде закрит. Това заяви Михаил Миков в интервю за в. "Труд".

"НЦИОМ няма място в парламента. Сега, когато има достатъчно социологически агенции, не е необходимо да има официозна такава", смята Миков. Според него в Народното събрание трябва да има не социологически център, а звено, което да оценява ефекта от изработваното законодателство и "да светва червената лампа", когато един закон не дава очакваните последици.

Според Михаил Миков е необходимо също да се възстанови Съветът по законодателството към парламента, който беше закрит по време на предишното Народно събрание. Той смята и че трябва отново да заработи стажантската програма към Народното събрание, която бе създадена преди 15 години.

“Тази програма може да даде много добра експертиза за това какви са законодателните отговори на аналогични предизвикателства в други европейски страни”, е мнението на председателя на Народното събрание.

Според Миков е необходимо и да се усили капацитетът в областта на европейското право.

НЦИОМ е създаден с решение на Народното събрание на Република България от 15 декември 1989 година.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.08 2013 в 22:27

BUDA AUT,a бе, комуне непоръбено!По време на Активното мероприятие от февруари,та чак до 11 май се подвизаваше във в-к ''Преса''като ''Божо''!Оттам съм ти запомнил ''...атчетата''и ''...етчетата'' . Като извъртяхте номера с Костинбродската печатница беше позамлъкнал за месец,ама не би...
И тук ми цъфваш с цялата си комунделска прелест с твоите ''тариКАТЧЕТА".
Боли!Нали,гадино!Червените ви ''социологически''агенции като избълват някаква дезинформация/''Галъп'' на Андрешко Райчев,''Сова Харис''на Васил Тончев и червен Кольо/НЦИОМ вземе та изкара едни такива, дето правят вълнички по червеното блато.Че отгоре на всичкото и с държавни пари!
Та такива ти ми работи,комунистЧЕНЦЕ!Време е да скачате в цървулите и да се връщате в землянките!

04.08 2013 в 16:04

Че то какво ли има място в парламента освен пленарна зала, барче с повечко водка и мастика, и тунел за бегане.

04.08 2013 в 14:57

Горе под Иво имам предвид Иво Инджев. Потърсете в блога му статията, в която обяснява защо БСП НЕ Е лява/социялистическа партия.

04.08 2013 в 14:51

Закриването на НЦИОМ е една дясна мярка, свързана със свиване на публичния сектор. Много подходяща икономическа мярка по време на криза. Освен ако не беше предприета от банда апаши.

Болшевиките с тази крачка показват няколко неща:

1. Отчаяние: розовите момечета не вярват, че в следващия парламент имат някакъв шанс да влязат изобщо. За това действат бързо и премахват стъкмистическите агенции, които имат възможност да премахнат за останат максимален брой български граждани в неведение какви са гражданските нагласи. Частните агенции са ясна работа.
2. Недалновидност: донякъде се припокрива с отчаянието им, защото те не мислят няколко хода напред, а само следващия отчаян ход. НЦИОМ можеше да им донесе някакви позитиви по време на следващото правителство, ако то не се справя добре и общественото недоверие към него спада. Смешното е, че дори самия народ гледа със специфично недоверие на частните статистически агенции.
3. Не са лява партия: за това вече Иво писа не веднъж. Плоски данъци, орязване на публичния сектор.
4. Не са и дясна партия: защото вече си знаем, че са крадци и мразят друга частна собственост освен тяхната собствена.

04.08 2013 в 14:16

Даааа, явно е, че който не им играе по свирката го издухват! Наглеци скапани!!!

04.08 2013 в 13:28

То едно читаво нещо направиха комунягите, а се урева ортълъка , такава агенция винаги обслужва управляващите а досега освен за политически нагласи не съм чувал нещо да изследват , друг е въпроса че не я закриват по принцип а по целесъобразност, и на едно закрито държавно ще измислят 10, то сега са към 150 агенции. Докато при държавните служители все има някакво регулиране на заплати в агенциите се плаща как им дойде на корем, по-голям корем, по-голяма заплата.

04.08 2013 в 13:22

Сексуално са ти го направили?
Рашките обичат такива работи.
нещо като на жена прилича - ебешго - пък то те целува

04.08 2013 в 13:20

Браво! Тия само лапаха.

04.08 2013 в 13:17

+ http://www.parliament.bg/pub/NCIOM/20130715014554Obshtestveno-politicheski_Naglasi_July-2013.pdf