Местан: Ще питам Пеевски защо не е на работа

Нели Чолашка 09 октомври 2013 в 11:53 3292 4

Лютви Местан с Делян Пеевски при избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който предизвика протестите, продължаващи вече трети месец. Снимка: Сергей Антонов
Лютви Местан с Делян Пеевски при избора на Пеевски за шеф на ДАНС, който предизвика протестите, продължаващи вече трети месец. Снимка: Сергей Антонов

Ще попитам Делян Пеевски защо не идва в парламента, но не съм фелдфебел, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос защо Пеевски не идва на работа и това означава ли, че както и в предишния парламент редовно ще отсъства.

Пеевски официално отново е народен представител от днес, след като вчера вечерта Конституционният съд обяви, че той може да се върне в Народното събрание.  

Завявам категорично, че решенията на Конституционния съд се явяват част от Конституцията и несъгласието с решенията на Конституционния съд, организирането на протести срещу решенията на Конституционния съд по същество се явява несъгласие с Конституцията, коментира още Лютви Местан.

На въпроса "Кой предложи Делян Пеевски?", Местан пак обяви, че формално предложението е на премиера Пламен Орешарски, след като е било съгласувано с ръководствата на ДПС и БСП.

По думите на Местан в писмото на Делян Пеевски има много интересни въпроси, които биха представлявали серизоне интерес и за журналистическо разследване.

Най-интересен му се струвал въпросът дали олигархията се е пръкнала с номинирането на Пеевски за шеф на ДАНС.

Дали една теза е вярна или не на последно място зависи от тогова, който го поставя, обяви лидерът на ДПС в отговор на въпрос не е ли нагло именно Пеевски да поставя този въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови