Quantcast

Мая Манолова: Решенията на КС не се коментират, а изпълняват

Последна промяна на 09 октомври 2013 в 09:30 2994 12

Мая Манолова  Снимка: Сергей Антонов
Мая Манолова Снимка: Сергей Антонов

"Решенията на Конституционния съд (КС) не се коментират, те се изпълняват и прилагат."

Това заяви на влизане в парламента зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова в коментар по вчерашното решение на КС, според което Делян Пеевски остава депутат.

Според Манолова разделението между съдиите в КС не е прецедент.

"Това и друг път се е случвало. Има подобна хипотеза, уредена в самия Закон на Конституционния съд", категорична е Манолова.

По думите ù решението на магистратите е ясно и категорично, независимо дали на ГЕРБ им харесва или не. Според зам.-председателя на парламента е недопустимо решенията на Конституционния съд да се тълкуват и коментират от когото и да е.

"Самата практика да бъдат коментирани решенията, с оглед на това на кого му харесват или не, аз като юрист считам за недопустима", заяви Мая Манолова.

Междувременно заседанието в парламента започна без регистрация на ГЕРБ, като кворумът бе на ръба - 122 депутати. Делян Пеевски все още не се е появил в сградата на Народното събрание.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2013 в 14:14

Курвата с поглед на пикаеща крава,както винаги лъже!Бива я само да разваля семейства и да гаменства по телевизиите и в парламента!Селска курва,докопала се "у София",докопала се до Парламента,хванала за х.я министър,разваляйки му семейството,загладила косъма -със селска "прическа',надянала селските костюмчета и вече е черешката на тортата!Манолова,застреляй се!

09.10 2013 в 16:01

Кюстендилската правна школа и тя се обади: "Кудкудяк, кудкудяк...нищо не разбрах" :) :)
ОСТАВКА, ма!

09.10 2013 в 11:01

Може ли всичките двеста кила някъде по-далече от нас? И ако може, като прибавка и останалите тарикати и айдуци?

09.10 2013 в 10:59

Ало, Майо, това да не ти е бившата народна армия, а и ти не си старшина. Ще обсъждаме всичко, което става в скапаната ни държава и нито едно червенорозово няма да ни попречи. Само ако извикате танковете някои от нас ще замълчат. Време е комуноидите да разберете, че може да сме бедни и мачкани от вашия народен капитализъм, но вече не сме безгласни. Как се уважава съд, който лукаво се гъне и вие, само да не признае истината? Какъв е този съд, който плюе на конституцията, но си лапа заплатите и привилегиите уж в нейна защита? И каква си ти, че си позволяваш да ни нареждаш да мълчим? За сетен път се убеждавам, че дядовите цървули на тавана силно влияят на развитието на следващите поколения. Жалко, че няма да доживеем окончателната гибел на социализъма, та дано се отървем и от теб и от подобните ти.

09.10 2013 в 10:41

Когато трябва да се вземе решение, основано на гласуване се постъпва по един единствен начин.

Членовете на този орган са нечетно число - има така нареченият "решаващ глас". И няма хън - мън - или решението е за, или против. От чий зор нашия КС е съставен от четен брой съдии? Точно за такива ситуации. Да изглежда, че са свършили страшно много работа, ама да не са стигнали до съгласие.

Освен това, липсата на съгласие защо трябва да се тълкува като решение за оставане на свинята в парламента? Чисто математически, сто кила от пеевски трябва да седи в парламента, а другите сто - на пейка в Борисовата градина, или където и да е другаде. Лично мен това ме устройва идеално.

09.10 2013 в 10:38

Тук става като в Русия бре тъпчовци!
Кое не ви е ясно, свиквайте със свирките.

09.10 2013 в 10:14

Това е пълна глупост. ВСИЧКО СЕ КОМЕНТИРА. Не знам кой им каза тази глупост на нашите провинциални юристи в България и с нея се опитват да се измъкнат от всякакви отговорности.

09.10 2013 в 10:13

Докъде ли ще им стигне наглсотта на тези боклуци?
Боко бил идиот, и незнам какъв си. Тези малумници които ни управляват в момента го задминаха със светлинни години.

09.10 2013 в 09:56

Тъкмо беше позатихнал протеста и КС му даде нови сили ;"> Радай се Майче, щото няма да е задълго, пача проста.

09.10 2013 в 09:46

Според Манолова разделението между съдиите в КС не е прецедент.
По думите ù решението на магистратите е ясно и категорично.

Кюстендилска сливо да ти го ...