Марин Райков се среща с областните управители заради изборите

02 април 2013 в 06:58 1193 0

Марин Райков Снимка: БГНЕС
Марин Райков Снимка: БГНЕС

Премиерът Марин Райков ще проведе работна среща в Министерски съвет с областните управители на 28-те области в страната.

Срещата е във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. Във външно министерство ще бъде представена организацията на вота в чужбина.

Според последните поправки в Изборния кодекс всички секционни избирателни комисии трябва да бъдат снабдени с копирна техника. Целта е гражданите да бъдат снабдени с оригинален протокол от избирателните комисии при заявено желание.

На този етап обаче не е ясно как ще бъде осигурена толкова много копирна техника. Министерският съвет разпрати писма до областните управители, които от своя страна да потърсят съдействие от кметовете, които пък да търсят под наем или назаем копирни машини от физически лица и фирми. Обяснението на МС е, че поради недостиг на време не може да се организира обществена поръчка за набавяне на техниката. Според първоначалната информация повечето кметове са отговорили, че не могат да се справят със задачата.

Някои партии поискаха смяна на областните управители, назначени от предходното правителство. Опасенията на ДПС са, че от областните управители са най-голямата заплаха за манипулирането на изборите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови