Касим Дал е сигурен, че ще влезе в парламента

Елица Мартинова 01 април 2013 в 13:40 1613 0

Касим Дал. Снимка: БГНЕС
Касим Дал. Снимка: БГНЕС

Сигурен съм, че ще минем 4-процентова бариера, заяви пред БНР зам.-председателят на партия „Свобода и достойнство“, която ще се яви на изборите в коалиция с НДСВ.

„Има много хора, които ще ни подкрепят. Убеден съм, че на 12 май ще видите добрите резултати на нашата коалиция. Аз съм убеден, че първо ще минем 4-те процента, а таван няма. Ако успеем да убедим хората, че ние сме правилният избор в центъра, защо да не получим много мандати в парламента“, оптимистичен бе Дал.

Касим Дал обясни, че „Свобода и достойнство“ са се спрели на варианта за коалиция, защото партията им е съвсем млада и няма готовност да се яви самостоятелно на изборите.

„Това е резултат от преговорите, които водихме за предсрочните избори, и общите ценности, които защитаваме: свобода, справедливост и сигурност. Нищо чудно няма в това да обединим усилия, за да можем наистина да имаме представителство в Народното събрание“, коментира зам.-председателят на „Свобода и достойнство“.

Той бе категоричен, че решението е взето единодушно след разговор между представители на всички местни структури.

НДСВ оповестиха сливането си с партията на Корман Исмаилов в събота. Дотогава отцепниците от ДПС преговаряха със СДС и ЕНП на Мария Капон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови