Любомир Павлов привикан в следствието

Юлиан Христов 27 юли 2012 в 10:10 1589 0

Любомир Павлов. Снимка: БГНЕС
Любомир Павлов. Снимка: БГНЕС

Любомир Павлов беше привикан в Националната следствена служба днес. Той дойде в сградата на следствието точно в 9.00 часа. Съсобственикът на "Медийна група България", която издава вестниците "Труд" и "24 часа", беше в компанията на двама адвокати – Дария Пенкова и Явор Нотев.

Три обвинения повдигна прокуратурата срещу Любомир Павлов и съдружника му в „Медийна група България“ и собственик на „Софарма“ Огнян Донев. И двамата са обвинени за пране на пари. Срещу Донев е повдигнато едно обвинение, срещу Павлов – три. Другите две са за документна измама и невярно документиране. Ако бъдат признати по повдигнатите обвинения, двамата могат да получат до 20 години затвор. На Павлов беше наложена рекордната гаранция от 500 хил. лв. 

До делото срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа" Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност. Самият Грозев заяви след това, че Любомир Павлов му предлагал да спрат да се "цакат" и той да върне парите, които са били инвестирани в медийната група. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови