Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кунева: Замразявайки цените, ГЕРБ публично подпира картелите

Елица Мартинова 14 август 2012 в 12:48 2064 3

Даниел Митов. Снимка:БГНЕС
Даниел Митов. Снимка:БГНЕС

„Замразявайки цените на храните, ГЕРБ умишлено унищожава естествената защита срещу картелите, каквато е функцията на малкия и среден бизнес“, заяви на пресконференция във вторник Даниел Митов – член на Националния съвет на „Движение България на гражданите“.

Представителите от партията на Меглена Кунева посочиха, че замразяването на цените е „циничен социален експеримент“, за който ще платят малкият и среден бизнес, както и потребителите.

„Фиксираните цени са публично признание за липсата на пазарни механизми като естествен регулатор за тяхното коригиране. Това е опит за справяне с натрупаните социални проблеми чрез чист популизъм“, посочи финансовият експерт Бисер Манолов, който е и един от учредителите на партията.

Според него същинският проблем не са цените, а ниската покупателна способност на домакинствата. Той бе категоричен, че след периода на замразяване, цените на основните хранителни продукти ще скочат драстично.

Манолов подчерта още, че това е груба държавна намеса в частния сектор, която обслужва интересите на монополистите в бранша.

Съгласен със становището му бе и Нено Димов – координатор на екипа по земеделие към „Движение България на гражданите“. Той заяви, че държавата води целенасочена политика срещу малкия и среден бизнес.

Експертите на новата партия предупредиха също, че замразяването на цените ще доведе до рязко влошаване качеството на хранителните продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews