Кунева: Замразявайки цените, ГЕРБ публично подпира картелите

Последна промяна на 14 август 2012 в 12:48 1269 3

Даниел Митов. Снимка:БГНЕС
Даниел Митов. Снимка:БГНЕС

„Замразявайки цените на храните, ГЕРБ умишлено унищожава естествената защита срещу картелите, каквато е функцията на малкия и среден бизнес“, заяви на пресконференция във вторник Даниел Митов – член на Националния съвет на „Движение България на гражданите“.

Представителите от партията на Меглена Кунева посочиха, че замразяването на цените е „циничен социален експеримент“, за който ще платят малкият и среден бизнес, както и потребителите.

„Фиксираните цени са публично признание за липсата на пазарни механизми като естествен регулатор за тяхното коригиране. Това е опит за справяне с натрупаните социални проблеми чрез чист популизъм“, посочи финансовият експерт Бисер Манолов, който е и един от учредителите на партията.

Според него същинският проблем не са цените, а ниската покупателна способност на домакинствата. Той бе категоричен, че след периода на замразяване, цените на основните хранителни продукти ще скочат драстично.

Манолов подчерта още, че това е груба държавна намеса в частния сектор, която обслужва интересите на монополистите в бранша.

Съгласен със становището му бе и Нено Димов – координатор на екипа по земеделие към „Движение България на гражданите“. Той заяви, че държавата води целенасочена политика срещу малкия и среден бизнес.

Експертите на новата партия предупредиха също, че замразяването на цените ще доведе до рязко влошаване качеството на хранителните продукти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.08 2012 в 13:36

Помиярите се надушват през 9 дерета, ultra. А докторът е прекалено умен да се забърка в това котило.

14.08 2012 в 13:33

Митов, Димов, Прошков.................целият бивш експертен потенциал на ДСБ се е "изсипал" при Куневица, изглежда, че само витиеватият д-р Михайлов не е в дружинката на Мадам "Йес", но не е късно, де!

14.08 2012 в 13:25

Пръмовица от "Движение България на овцете" първо да обясни кои точно картели подпря, докато си скъсваше политбюровския задник да "замразява" блоковете на АЕЦ Козлодуй. Точно тя и глашатайчетата и да не говорят за цинизъм, а да обяснят какво е подписвала Пръмовица по предпресъединителните договори с ЕС в сектор земеделие. И не само там. Да обяснят защо на тази снахичка на политбюро на ЦК на БКП и викаха "Мадам Йес" в Брюксел?