Кунева: Плевнелиев да отстрани вътрешния министър

Елица Мартинова 17 април 2013 в 10:00 2809 8

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

Президентът да освободи от поста служебния вътрешен министър Петя Първанова и да назначи на нейно място безпристрастен експерт, който да задълбочи разследването за незаконното подслушване. Такова искане изпратиха до медиите днес от „Движение България на гражданите“.

Партията на Кунева смята, че държавният глава Росен Плевнелиев трябва да излезе с ясна позиция около разкритията на прокуратурата. Според хората на Кунева мястото на министър Първанова трябва да бъде заето от „експерт от гражданския сектор с безспорен авторитет в обществото, който не е от обкръжението на господата Борисов и Цветанов“.

От „Движение БГ“ искат още прокуратурата да продължи разследването за нерегламентирано използване на СРС-та.

„Настояваме да бъде разследвана и възможността незаконното използване на СРС да е било с користна цел, в това число и за набавяне на имотна облага“, пишат от партията.

„Движение БГ“ предлага помощ на всички граждани, които имат съмнение, че те или техни близки са били подслушвани незаконно. Партията на Меглена Кунева обещава да съдейства за оформянето на сигналите до компетентните органи.

„Движение България на гражданите” се обръща към всички български граждани, които имат информация за незаконно използване на СРС спрямо тях или техни близки, да сигнализират правозащитните органи. Ако във връзка с това те се нуждаят от специализирана правна помощ, в това число за оформяне на техните сигнали или за препредаването им до компетентните органи, експертите на Движението са на тяхно разположение във всички 
офиси в страната“, пишат от пресцентъра на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови