Quantcast

Кунева: Плевнелиев да отстрани вътрешния министър

Последна промяна на 17 април 2013 в 10:00 2203 8

Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС
Меглена Кунева, Снимка: БГНЕС

Президентът да освободи от поста служебния вътрешен министър Петя Първанова и да назначи на нейно място безпристрастен експерт, който да задълбочи разследването за незаконното подслушване. Такова искане изпратиха до медиите днес от „Движение България на гражданите“.

Партията на Кунева смята, че държавният глава Росен Плевнелиев трябва да излезе с ясна позиция около разкритията на прокуратурата. Според хората на Кунева мястото на министър Първанова трябва да бъде заето от „експерт от гражданския сектор с безспорен авторитет в обществото, който не е от обкръжението на господата Борисов и Цветанов“.

От „Движение БГ“ искат още прокуратурата да продължи разследването за нерегламентирано използване на СРС-та.

„Настояваме да бъде разследвана и възможността незаконното използване на СРС да е било с користна цел, в това число и за набавяне на имотна облага“, пишат от партията.

„Движение БГ“ предлага помощ на всички граждани, които имат съмнение, че те или техни близки са били подслушвани незаконно. Партията на Меглена Кунева обещава да съдейства за оформянето на сигналите до компетентните органи.

„Движение България на гражданите” се обръща към всички български граждани, които имат информация за незаконно използване на СРС спрямо тях или техни близки, да сигнализират правозащитните органи. Ако във връзка с това те се нуждаят от специализирана правна помощ, в това число за оформяне на техните сигнали или за препредаването им до компетентните органи, експертите на Движението са на тяхно разположение във всички 
офиси в страната“, пишат от пресцентъра на партията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2013 в 19:02

Много сте прав! И аз подкрепям ДБГ!

17.04 2013 в 11:20

За да има честни избори ,трябва да има оставка на Първаноа и Меглена Кунева ще успее да се пребори с мафията - вярвам в това.

17.04 2013 в 11:11

Гледах я министърката сутринта по телевизията - бранеше неистово Цецо, своя покровител и повелител. Вън от министерството! Кунева да не отстъпва нито сантиметър!

17.04 2013 в 10:48

И какъв си точно ти, да ми казваш какво да правя. Ако искаш коментирай статията, а не какво съм казал. Личните отношения си ги запази за приятели и за в семейството. А за да не четеш и да не оценяваш кое как "звучи", можеш да си слошжиш слушали. Престанете да се държите като българи, ако искаме да станем европейци. И последно: не ми нарушавай личното пространство, защото и аз ще наруша твоето. Разбра ли какво казвам "менторе"?

17.04 2013 в 10:23

Отдавна се предполагаше, че ГЕРБ са си направили частна милиция и чрез нея дърпат подмолно конците на цялото общество. Тъй като самото подслушване е незаконно нищо чудно информацията от тези подслушвашия да са използвани за престъпни цели. Скандалът е огромен и най вече води до извода, че ГЕРБ в лицетго на Цветанов и Борисов не заслужават никакво доверие и трябва избирателите да ги пратят бързо на резервната скамейка, където им е мястото, а някои и в затвора. И най нормалното нещо е при този мега скандал министърът на вътрешните работи да бъде освободен, макар че правителството е временно.

17.04 2013 в 10:21

Тия хора живеят в паралелна вселена!!!
***
....Никой не е казал, че нещо се е случило. Има информация, която по категоричен начин доказва, че не е било саботаж, а просто машината нещо не е работела, обясни вчера министърът на вътрешните работи Петя Първанова...
***
Нещо ми кипва от нагли милиционери!!!!!!!!! То бива кукли, бива карикатури, но всичко си има граници! Тези хора не разбраха ли, че вече ни писна от идиоти!!! С ДБГ съм!

17.04 2013 в 10:17

... Малко само посмали патоса, ако обичаш, защото звучиш прекалено клакьорски под всички статии за Кунева и правиш лошо впечатление ;)

Иначе идеята, разбира се, е добра.

17.04 2013 в 10:13

Това е и моята позиция! Много се радвам, че има партия, която да говори и мисли като мен! Тези МВР хора са опасни, а тази Петя - генералшата е плачевна ситуация. Не искам да повярвам, че това се случва в България. Много се излагаме и пред нашите европейски партньори с тези мвр карикатури...на моменти ме е срам!