Кристалина Георгиева поведе хоро в центъра Брюксел (снимки)

Последна промяна на 20 април 2013 в 16:57 3346 16

Кристалина Георгиева поведе хоро в центъра на Брюксел, Снимка: Булфото

Еврокомисар Кристалина Георгиева поведе хоро на централния площад в Брюксел „Гран плас“.

Целта е хорото да бъде оценено като най-голямото, играно на открито в Брюксел, а идеята е на Георгиева. Проявата е подкрепена от общината в Брюксел и от музикалния фестивал „Балкан трафик“.

Хорото се изви под музикалния съпровод на ученици от Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка.

Облечена в народна носия и с българското знаме в ръка Кристалина Георгиева поведе хорото, на което се хванаха танцьори и българи, живеещи в Брюксел.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.04 2013 в 23:01

благодаря за подкрепата.....

21.04 2013 в 22:58

наде наде не се впускай в обяснение и спорове с всеизвестната българска злоба и завист ! каквото и да кажеш застарялата и бедна материално и духовно "българска майка "няма да преодолее завистта си че няма твоята младост и успех и ще те схруска за закуска :) успех НАДЕЖДА

21.04 2013 в 21:49

Българите в България /вкл.и аз/ плащаме БЕЗплатните лекарства и Пенсии на родителите ви /в Закона за държавния бюджет ясно пише кой плаща за тези фондове/.
Вие плащате достойния живот на белгийските /британски и т.н./ пенсионери.
Децата ми учат български, българска история, литература, музика...
Силно се надявам дъщеря ти да предпочита ваканциите в България, а не в ... Португалия /примарно/

21.04 2013 в 20:28

отдавна България не прави нищо за нас, за разлика от теб ние и не чакаме да прави.Но ако си добре информирана, трябва да знаеш какъв дял от икономиката на България се крепи на внесените от чужбина пари.Сега е мой ред да питам ти какво си направила

21.04 2013 в 18:55

аз също съм българска майка.....и българска дъщеря......и съм тук за да имат децата ми джобни, а родителите ми достойни старини.....и повярвай ми правим доста и за други деца и родители....това е моя начин да живея достойно....надявам се ти да си намерила своя и да не се редиш за социални помощи...винаги е по-лесно да се хленчи отколкото да се работи.....

21.04 2013 в 18:02

Скъпи сънародници в чужбина, попитайте се,
дали децата от Широка лъка имат джобни за закуски в училище,
какви заплати получават родители те им,
и дали могат да си плащат сметката за ток?
Очаквате, България да направи нещо да се почувствате и вие достойни европейци,
а Вие какво направихте? Дори за едно от тези талантливи деца!

21.04 2013 в 15:49

благодаря....имах нужда да чуя нещо такова....ние тук сме част от вас.....много добре какъв е живота в България,защото там живеят най-обичните ми хора, но моля ви хора ...не плюйте такава проява....за нас това беше ден , в който за няколко часа ние си бяхме при вас.....

21.04 2013 в 11:13

А ето поредния пример, че - освен на мн.др.неща - се делим и на "останалите тук" и "заминалите навън".
И едните казват: ами, елате и вие, да видите колко се работи тук и как...
Другите отвръщат: а вие що не останахте тук да видите ние колко работим и за колко...

И истината за всеки е различна, защото няма едничка истина - тогава тя би била постулат. Нещо като писанията в Библията, дето пък са преписвани от столетия и преправяни да е угодно на когото трябва.
Родолюбието може и аз вярвам, че си остава в сърцето на човек, независимо че е нов век и всеки наистина е свободен да търси щастието си сам.
Не мисля, че ако грамотните и кадърните си бяха останали у дома, щяхме да сме на по-различен хал от днешния. Защото повечето от тях не ламтят за власт и не са непременно водачи, нищо че са учили или знаят. Просто масата на обезсърчените щеше да е по-голяма и гласуващите За/Против - също с някой процент повече.
Несбъднатите ни мечти /на тия, дето сме си тук/ са си наша работа - и защото "преклонената главичка" си е елемент от манталитета ни, и защото все чакаме да "доде" някой да ни освобождава, а не случваме и на освободители.
Някои прокопсаха, други - не; но в "бившето ни братско обкръжение" - революции имаше и в Чехия, и в Унгария, а румънците направо го утрепаха онзи техния. Ние тук робуваме на "тихата революция" и "етническия модел". И когато сънародници тропнат едно хоро в Брюксел - и това не можем да издържим: сочим ги с пръст, зер те са изедниците ни.

20.04 2013 в 23:49

Люси,"обикновената гражданка" не може да усети оная енергия и български дух ,който изпулни Grote markt

20.04 2013 в 23:47

за вас "обикновената гражданка" може да е ненужно , но за нас "необикновените българи", които работим тук беше невероятно изживяване