Кристалина Георгиева: Дано забраната за пушене да остане

Последна промяна на 08 юни 2013 в 23:55 915 3

Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС
Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС

Надявам се, че пълната забрана за тютюнопушене на обществени места ще остане. Най-важно е здравето на хората, заяви българският еврокомисар Кристалина Георгиева.

Доколкото разбирам българското общество много силно се вълнува по тази тема и решение не е взето. В Европа, няма да се учудите, много се цени здравето на хората и на базата на доказаната вреда от тютюнопушенето в голяма част от европейските страни това е пратено в миналото, каза Георгиева.

Никъде не е било лесно, навсякъде в началото е имало спорове дали трябва или не, но в крайна сметка ползата за обществото е безспорна и така наречената вреда за икономиката никъде не е доказана, подчерта Георгиева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2013 в 11:04

а докато се продават цигари, трудно вървят наркотиците.... на бас че скоро ще заговорят за легализиране ма марихуаната... само за медицински цели... и на доста по=високи цени; а и на разни хапчета за отказване от цигарите... и дуги такива. бизнес бе нищо лошо, а колко е добре за здравето ше се разбере после, като се приберат паричките. И да се басираме ли отсега че ще се изземат наи=разпространените (тогава) хапчета като вредни и ще се сменят с нови (без дефекти) но само "малко" по-скъпи?
Ама вие нема да помните к'во съм казал дотогава... и ... виж по-горе - същия номер на нов глас (с други имена разбира се).

09.06 2013 в 10:56

А докато вие се дърляте и раздухвате тази ненужна тема, полтиците спретват некой нов закон да си дигнат заплатите или земат нов заем дето после пак вие ще плащате или вместо една одобряват строежа на две атомни централи на петорна цена всяка….. а вие продължаваите да се дърпате за пишките и после се чудите защо сте бедни…. щото ви крадат най балъшки… ако правителството искаше да не се пуши – да спре продажбата на цигари а не да прави митинги и допитвания; ама не… едното го забрани, другото ще го отмени – и готово – вие сте на хорото; рипате и викате (за некой от играчите); докато има балъци, ще има и кой балъшки да ги обира… а те горките даже молят за още… За смех станахте чак в Африка; то кой ли сульо и пульо не се изреди да ви оножда, и все със същия номер…. ама чак такива балъци, от 10 пъти да не разберат номера…. ми как дане ви го турат и 11-ти път? А наистина ли сте долкова късогледи да не скивате че между герб и бсп има разлика колкото между левски и цска? Вие си викате, те си играят ( и ви разиграват) и си земат тлъсти заплати – от вас, щото вие си купувате билетчетата за мача и им давате последните си пари.

09.06 2013 в 05:25

яйдееее, дъртата чанта Кристалина и тя да се запише в новините
тъпа патка, айде да те няма дъртушо