Комисията за Авиоотряд 28 привиква Емо Фаса и Миро Найденов

Последна промяна на 17 септември 2013 в 07:37 1183 5

Венцислав Лаков, шеф на анкетната комисия за
Венцислав Лаков, шеф на анкетната комисия за "Авиоотряд 28". Снимка: Сергей Антонов

Комисията, разследваща полетите на правителствения Авиоотряд 28, ще очаква за изслушване днес бившия земеделски министър Мирослав Найденов и ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров, познат като Емо Фаса.

Двамата ще бъдат разпитани за подробности около полетите, дестинациите, целите и средствата, с които бившият премиер Бойко Борисов е използват правителствения отряд.

Комисията се оглавява от депутата на „Атака“ Венцислав Лаков и бе създадена веднага, след като 42-ият парламент заработи. Тя трябваше да приключи работа през август, но Народното събрание гласува да удължи живота й.

Миналия вторник комисията обяви, че за периода 2009-2013 година Бойко Борисов е направил 267 полета, а горивото за тях е струвало 1.663 млн. лв., като експремиерът е прекарал във въздуха 37 денонощия.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.09 2013 в 10:57

Ами ще ги извикат, разбира се, те са от групата за даване на показания! Нещастници, няма ли работа за вас, за това ли ви плащаме хиляди левове заплата?

17.09 2013 в 10:51

Поредната статия, а най-ненужната комисия в Българския парламент. Поредната неновина. Поздравления точи път подписана. Като не им се явиха Борисов и Аню Ангелов /защото не са длъжни разбира се/ сега стигнаха до верните хора "кошаревските" свидетели Фаса и Найденов - които дават показания каквито им поискат. Нещастен опит на тази жалка комисия да лигитимира дейността си по някакъв начин. Досега със смехории занимават хората - колко ядки били изядени, колко гориво употребено. Такава колосална работа свършиха, че и срока им удължиха на ВРЕМЕННАТА комисия. Да не стане постоянно действаща в рамките на целия мандат ако си удължи срока още веднъж с 3-4 месеца.

17.09 2013 в 08:35

Хахха, в тази държава ще се окаже, че най-голямото престъпление е че по време на полет някой изял 2.1 кг ядки! Да са живи и здрави стюардесите! ... БСП-то забравят, че персоналът и той душа носи :)

17.09 2013 в 08:32

Фарс, фарс, фарс!!! Занимават ни с глупости! И (си мислят, че) отчитат дейност по този начин!

РАЗКОНСПИРИРАНИ СТЕ!!!

То все може да се измисли тъпотия да бъде осъден някой, ама това, че бил ял фъстъци в особено големи количества!?!!!!!! А човекът изнасял милиарди от държавата! Ама... нейсе... Знаем си стоката... Дали ще успеем да ги качим всичките отрядни председателки един ден на ешафода?!? :)

Начело с дългогодишното шефче Станишко, разбира се, и следван по петите от цяла плеяда фесове и обикновени ибрикчии, като Болен ;)

17.09 2013 в 08:21

Е нали в самолетите не се пуши, тоя за какво го викат? Аре Миро е ясен, той сигурно трябва да даде някаква експертна оценка за килата ядки, дето са изядени ...

В тази комисия ми е надеждата БСП да върне България на правия път. Да се разбере веднъж за винаги КОЙ ИЗЯДЕ ЯДКИТЕ?!?!?! И да си понесе отговорността! това е безобразие, днес ядат ядките - ми те утре ще почнат да крадат пари от бюджета, да теглят милиардни заеми ... дано успеят иначе KLETA MAJKA BALGARIQ е обречена!