Бойко: Ако аз съм летял до Луната, Тройната коалиция е била на Марс и Плутон

11 септември 2013 в 12:21 3813 12

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Бившият премиер Бойко Борисов отговори на твърденията, че е прелетял близо два пъти разстоянието до Луната с правителствения “Авиоотряд 28″ и военните самолети.

Във вторник Венцислав Лаков, председател на парламентарната комисия, която се занимава с ревизия на полетите на правителството на ГЕРБ, обяви, че за периода 2009-2013 година Бойко Борисов е направил 267 полета, а горивото за тях е струвало 1.663 млн. лв., като експремиерът е прекарал във въздуха 37 денонощия.

Няколко часа по-късно Борисов се възползва от профила си във Фейсбук, като заяви, че "марионетката Лаков" бяга от искането да разследва полетите на Тройната коалиция. По същата логика правителството на Станишев е летяло "до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно", смята експремиерът и се закани, след като свали правителството от власт, ще се заеме с разследване на полетите му.

Ето и пълният текст на изказването:

Чета и не мога да повярвам на тази гигантска манипулация за полетите на "Авиоотряд 28". В цифрите, които са написали, влизат всички полети на президентството, всички полети на НС, всички полети на военните и всички полети, с които изпратихме до Израел пострадалите от атентата в Сарафово. Влизат полетите, с които извозихме руските туристи при проблема с "Алма тур", за да запазим добрите отношения и туризма в България, полетите на българските пожарникари, които прославиха България с професионализма си при пожарите в Израел и Русия, полетите, с които се спасиха животите на полицаи, артисти, отвлечени от пирати хора, с които се гасяха горски пожари и всичко останало... Факт е , че комисията на марионетката Лаков, дадена от БСП и ДПС на "Атака", не иска и бяга от това да сравни полетите с тези, направени от правителството на Тройната коалиция, ръководено от Станишев. Не иска да разследва как бяха закупени еърбъсите и дестинациите на летенето им. Смея да твърдя, че така описани, че полетите са ми до Луната, Тройната коалиция на Станишев е летяла до Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун, Плутон, взети заедно. Обещавам им, че когато ги свалим от власт, ще има анкетна комисия за това, за да могат българските граждани да сравнят кой къде е летял, по каква работа и да се види къде са летели те по скъпите курорти и дестинации. И в момента военните хеликоптери участват в снимането на филми, защото те не са военни, а са транспортни, само се водят като такива !!!!

По-късно в Парламента пред журналисти Борисов отговори и на твърденията на лидера на ДПС Лютви Местан, който твърди, че по времето на ГЕРБ са правени задкулисни назначения. "По-добре назначенията да са партийни, партията да си носи отговорност и в същото време да не е като сега – ние не можем да разберем кой, кого е предложил, кой министър от коя партия е, каква политика има, на кой се отчита", отвърна той.

„По-добре калинки, отколкото криминалинки, които те насадиха по цялата администрация в пълен обем. Гафовете им са десетки”, коментира Борисов.

На въпрос, за изнесена информация от лидера на ДПС Лютви Местан за партийни назначения на ГЕРБ в министерства и искане за съставяне на парламентарна комисия за проучване на това Борисов каза: „Според мен, е по-добре всяка партия, която носи своята политическа отговорност, да застане зад кандидатите, които представя. Мисля, че г-н Пеевски сега е разбрал всъщност, че ако му беше приета от парламента кандидатурата, щеше да има много сериозни проблеми за него самия, защото щеше буквално да бъде използван от депутати от БСП и ДПС и да бъде каран да върши мръсната работа. Мисля, че сега, когато панически бягат от него – и Станишев, и Местан, ще си направи своите изводи за какво са го предложили”.

Борисов отбеляза, че не вижда смисъл в създаването на контракомисия за назначенията в държавния апарат на сегашните управляващи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!