Казусът с bTV може да стигне и КЗК

Последна промяна на 01 януари 2013 в 16:46 1641 4

bTV
bTV

Спорът между bTV и доставчици на цифрова и кабелна телевизия може да стигне до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Това обяви пред OFFNews Магдалена Георгиева, правен директор на Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори (БАККО). Асоциацията твърди, че нейни членове също може да останат без bTV и сродните й канали в пакетите си. Засега броят им и техните имена не се съобщават.  "В интерес на нашите членове е тези програми да се излъчват. Ние настояваме да се разпакетират услугите. Ако споразумение не бъде постигнато, ще се обърнем и към КЗК", посочи Магдалена Георгиева.

Междувременно БАККО и bTV разпространиха поотделно писма до медиите, в които първите твърдят, че не им се предлагат преговори, а вторите - че са отворени за такива.

"След като прекрати едностранно договорите на част от кабелните оператори, членове на Българската асоциация на кабелните и комуникационни оператори /БАККО/, БТВ медия груп отказа да преговаря с тях за новите условия за излъчване на програмите на групата", съобщават от БАККО.

"bТV Media Group никога не е отказвала преговори с кабелните оператори, които вече са получили уведомление, че договорът няма да се поднови автоматично за още една година, след като изтече срокът му", се казва в писмото на bTV.

Утре предстоят преговори между сателитния оператор Bulsatcom и телевизията, след които трябва да бъде ясно дали абонатите на компанията ще продължат да гледат в пакетите си програмите oт семейството на bTV. Bulsatcom не е член на БАККО, но е първият и засега единствен доставчик на телевизия за домакинствата, който обяви, че няма да приеме предложените от bTV условия от 1 януари 2013 г. Ако споразумение отново не бъде постигнато, е възможно още в първите работни дни сигналът да бъде прекъснат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.01 2013 в 16:40

Как така само Булсатком се оплакват от условията на БТВ? Това не ви ли се струва доста странно? Никой друг от големите кабелни оператори не се е оплакал.... Цялата работа ми изглежда като от приказката Гузен негонен бяга... Явно наистина дължат парите, но се опитват да отклонят вниманието от темата като се оплакват от цените на БТВ?!

02.01 2013 в 14:16

Операторите пък какво се оплакват, че каналите на битиви са в пакет. Ми те нали същото правят и продават пакети. Дреме ми на мене за половината канали дето ми пробутват, ама си плащам такса и за тях. Булсатком продава ли всеки канал поотделно на зрителите или набутва няколко интересни и всякаква боза за пълнеж.

02.01 2013 в 14:12

И без да разкриват конкретни условия на мен ми се струва доста ясно ... всички други оператори си имат или си продължават договорите без проблеми. На кого си склонне да вярваш на изключението за което се твърди, че крие абонати и дължи милиони или на телевизията, с която всички други оператори сключват договори без оплаквания.

01.01 2013 в 17:22

Защо не оповестят какви са им условията, пък и ние да можем да преценим кой крив и кой прав........аааа да сигурно са търговска тайна.
Ако е така защо изобщо не спрат да ни занимават с техните проблеми.