КАТ ревизира участъците с ненужни ограничения на скоростта

24 юни 2013 в 14:40 4104 2

Пътна полиция. Снимка: БГНЕС
Пътна полиция. Снимка: БГНЕС

"Пътна полиция - КАТ" прави ревизия на пътните участъци с ограничения, включително и тези с максимално допустими  скорости. На базата на този преглед ще бъде обсъдено и евентуално премахване или преразглеждане на някои от тези ограничения.

Със заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев прегледът трябва да бъде направен в рамките на два месеца, съобщиха от МВР. 

Отново в двумесечен срок на страницата на МВР в Интернет трябва да бъде публикувано разположението на стационарните технически средства за контрол на безопасността на движението, както и местата, където ще се разполагат мобилни устройства. Заедно с таблетите, с които вече работят пътните полицаи, бъдещата интернет-платформа е част от проекта за електронно правителство.

Към момента в страната има 24 стационарни и над 130 мобилни видеокамери. Те заснемат всеки автомобил, превишил позволената скорост с над 11 км./ч. Мобилните са монтирани в полицейски коли без надписи. Местата, на които дебнат, се сменят всеки месец и заедно със стационарните вече ще се публикуват в мрежата.

Йовчев е разпоредил автопатрулите и мобилните камери да бъдат разполагани на пътя след предварително направен анализ на рисковете от произшествия. 

"Акцент в новия подход ще бъде превенцията на тежките инциденти, а основната му цел – водачите да бъдат предупреждавани и предпазвани от рисковете на пътя. Основен критерий за оценка на дейността на служителите от „Пътна полиция – КАТ“ ще бъде намаляването на пътно-транспортните произшествия, на загиналите и ранените", се казва в съобщение на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!