Кънчо Стойчев: Протестиращите може да си вкарат автогол

Елица Мартинова 25 юни 2013 в 10:50 6545 34

Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС
Кънчо Стойчев. Снимка: БГНЕС

„Най-добре за всички би било да запазим трезвия си разум и да не направим така, че след справедливите лозунги да си вкараме автогол и да доразрушим страната”. Такъв апел към протестиращите отправи социологът Кънчо Стойчев, цитиран от „Фокус“.

По думите на Стойчев протестите са насочени срещу политическата безотговорност. Според него хората, които всяка вечер излизат пред Министерски съвет, са по-образованата част от обществото и носят силен морален заряд.

„Най-вероятно това са групата хора, които наричаме старите седесари или хора, които след 1990 г. по някакъв начин са причислявали себе си към дясното пространство. Протестът на тези хора е напълно обясним и разбираем и той има много здрав корен. Едно политическо действие, което демонстрира в себе си арогантността на политиците, безотговорността и задкулисието“, коментира социологът.

По думите му гражданите са гневни заради насъбралите се „политически недъзи на Прехода“.

Той изрази надежда, че недоволството на хората ще допринесе за бързо структуриране на общ син проект, който да донесе баланс в политическия живот на страната.

Социологът бе категоричен, че правителството няма да изкара пълен мандат. Той обясни още, че според него най-удачният вариант за нови избори е през май догодина, когато ще бъде вотът за Европарламента.

„Най-добре правителство за една година да се обедини около няколко основни приоритета на страната, а на следващите избори да се търси стабилно парламентарно представителство и мнозинство“, смята Стойчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews