Quantcast

Калин Георгиев вън от МВР

Последна промяна на 30 май 2013 в 09:13 2709 3

Главният секретар на МВР Калин Георгиев СНИМКА: БГНЕС
Главният секретар на МВР Калин Георгиев СНИМКА: БГНЕС

Главният секретар на МВР Калин Георгиев напуска вътрешното ведомство.

Това каза в ефира на  TV7 новият вътрешен министър Цветлин Йовчев.

„Всички, които не са лоялни, не са компетентни, не са съпричастни към дейността на министерството и към резултатите, които постига, няма да имат място на ръководни постове. Така че ще има промени в тази посока. Калин Георгиев е заявил желание да напусне системата, заявил го е и пред мен, заяви го в разговор с мен. Така че няма да правя оценка на дейността му. Все още нямам идея кой може да го замени на поста”, каза Йовчев. 

Новият вътрешен министър каза, че има добри впечатления от Калин Георгиев и го оценява като интелигентен и подготвен кадър на МВР. Йовчев отказа да дава оценка на работата на главния секретар на МВР.

Преди дни Калин Георгиев отрече категорично слуховете, че напуска поста си. По същия начин реагира и шефът на митниците Ваньо Танов, за когото също се твърди, че ще се раздели с поста си.

Йовчев отговори и на съмненията, че е назначен на поста по настояване на бившия премиер Бойко Борисов. Той обясни, че не е свързан нито с Борисов, нито с Цветан Цветанов и, че е приел поканата за поста лично от Пламен Орешарски. 

Обсъжда се отделянето на Специализираната дирекцията "Оперативно-технически операции" (СДОТО) в самостоятелна агенция и изваждането на Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) от МВР. Цветлин Йовчев подкрепя идеята и смята, че при добро взаимодействие между институциите промяната може да се реализира без проблем и да повлияе благоприятно върху работата на службите.

Вътрешният министър възнамерява да затегне контрола върху дейността на служителите на МВР и използването на специални разузнавателни средства (СРС). Той е категоричен, че ще покаже едно съвсем различно поведение при управление на повереното му силово ведомство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2013 в 16:45

Хахаха, тоя бил незаменим, свършиха се завършилите руска филология, новия министър Йовчев изглежда интелигентен човек и подготвен професионалист, надявам се да има възможност да разстави кадърни и лоялни хора на високите етажи в тази структура, сегашния екип изглеждаше до голяма степен гротесков и оперетен, това не трябва да се допуска повече в подобно учреждение, така се губи авторитет...

30.05 2013 в 11:38

Сбогом, дано не ти чуваме името повече.

30.05 2013 в 10:29

"Все още нямам идея кой може да го замени на поста"

Изчакай, ще ти кажат. (?)