Кабинетът договаря с ЕС нови условия за периода 2014-2020 г.

Елица Мартинова 28 юни 2013 в 13:47 1809 2

Зинаида Златанова, Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова, Снимка: БГНЕС

Работим по нов вариант на споразумението за партньорство с ЕС за следващия програмен период, който надгражда на базата на работеното досега. Това заяви министърът на правосъдието Зинаида Златанова в отговор на въпрос от червения депутат Димчо Михалевски.

По думите й бившите управляващи са създали работна група през март 2012 г., която е провела осем заседания. На тях предишното правителство е обсъдило темите и програмите за следващия програмен период.

Златанова посочи, че в работата на предишното правителство има много пропуски. Тя предупреди, че ако кабинетът "Орешарски" не успее да навакса в преговорите, има опасност планираните за 2014 г. проекти да не започнат.

„Работим по нов вариант на споразумението, който надгражда на базата на работеното досега. За съжаление базата, която намерихме, е много тясна и малка. В ключови сфери – здравеопазване, транспорт, електронно управление, ни липсват ключови стратегически документи. До ден днешен България няма стратегия в здравеопазването, която да ни позволи финансиране от европейските фондове. В момента министърът на здравеопазването работи по такава стратегия. България няма интегрирана транспортна стратегия”, каза министърът и допълни: „Сформирани са тематични групи и се работи много усилено. Виждаме се всеки ден с министрите, които отговарят за съответните оперативни програми. Планираме през юли проектът на споразумението да бъде представено на широко обществено обсъждане”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!