Зинаида Златанова: Има опасност да загубим европари

02 юни 2013 в 17:30 2314 5

 Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

Опасността България да загуби пари по европрограми е много голяма и това е резултат от неосъществени действия, които няма как да бъдат наваксани в момента. 

Това каза в ефира на TV7 вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от "Фокус".

На мен като министър ми остават шест месеца до следващия мониторингов доклад на Европейската комисия, в които аз трябва да свърша много работа, обясни тя.

По изискване и препоръка на Европейската комисия България трябва да разработи напълно нов Наказателен кодекс, който да отговаря на съвременните реалности и обществено-политически ситуации. По думите на правосъдния министър добре би било дотогава работата по него да бъде завършена в голямата си част. Тя сподели, че първата й среща във функциите й на министър на правосъдието и вицепремиер ще бъде с неправителствените организации в съответната сфера, за да чуе тяхното мнение по неотложните проблеми в правосъдната сфера и какво биха предложили те за решаването им. 

„България е закъсняла, има много срокове, които предишното правителство не е съобразило и всичко е оставено за последния момент”, обясни вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови