Йовчев изгони МВР-шефове, назначени от Цветанов в 12 без 5

Юлиан Христов 03 юни 2013 в 17:40 3229 2

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

Новият вътрешен министър Цветлин Йовчев уволни началниците на Областните дирекции на МВР, които бяха назначени на постовете си в последните дни на кабинета "Борисов". 

Както OFFNews вече писа, правителството на ГЕРБ направи тайна подмяна на полицейски шефове още в деня, в който Бойко Борисов подаде оставка - 20 февруари.

Тогава е направена и първата от серия рокади, които не бяха обявени официално от пресцентъра на МВР. Със заповед на министъра на вътрешните работи в оставка бяха сменени шефовете на полицията в Сливен и Плевен. Именно шефът на ОДМВР-Плевен комисар Мирослав Петров е един от хората, които Йовчев отстранява заради "слаби резултати" и "неупражнен контрол". 

Друг от отстранените от Цветлин Йовчев е и шефът на полицията в Монтана. 31-годишният Даниел Псалтиров замени дългогодишния шеф на полицията дотогава Валери Димитров на 21 февруари. Псалтиров пое поста, след като тогавашният му началник внезапно обяви, че напуска по семейни причини. 

С решението на новия вътрешен министър си отива и шефът на ОДМВР-Видин старши инспектор Цветан Петков. Той е назначен на поста на 22 февруари със заповед на Цветан Цветанов. Предшественикът на Петков Марчо Марков също обяви, че напуска по собствено желание. 

В поредицата от скоростни назначения в последния момент пръв беше сменен шефът на ОДМВР-Сливен, който за сега остава на поста си.

Шефовете на полицията в Кюстендил – комисар Георги Джоглев, и Търговище – комисар Станимир Парашкевов, също се разделят с постовете си. Джоглев поема шефския пост със заповед на ексминистър Михаил Миков през януари 2009 година. Парашкевов пък също е назначение на Цветанов - той поема поста от януари 2010 година.  

По-рано днес със заповед на Цветлин Йовчев от поста си беше отстранен и шефът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов. Формалната причина бяха публикации в медиите за това, че пред очите на полицаи в София се продават контрабандни цигари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!