Йордан Йовчев стана зам.-министър (обновена)

15 март 2013 в 10:43 2465 6

Служебният министър на спорта Петър Стойчев и новият му заместник Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС
Служебният министър на спорта Петър Стойчев и новият му заместник Йордан Йовчев. Снимка: БГНЕС

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев ще бъде заместник-министър на Петър Стойчев.

Служебният министър на спорта представи екипа си днес в 11 ч. Другият заместник на Стойчев е досегашният зам.-министър Иван Ценов. Стойчев подчерта, че решението да запази зам.-министър Ценов на поста е негово лично.

Началник на кабинета на министъра става Ваня Караганева. Досега тя е била главен експертен сътрудник към Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание.

Караганева бе представена като човек с над 18-годишен административен опит в Народното събрание, чиито знания и умения ще бъдат полезни на целия екип на спортното министерство.

"Приятно е да си в такъв екип. Отборът е добър, ще работим в името на спорта и за положителните емоции от него. Ще се борим за по-хубави неща", заяви Йордан Йовчев при представянето днес.

Той ще подаде оставка като президент на федерацията по спортна гимнастика. Поста ще поеме треньорът му Красимир Дунев.

"Важното е елитните ни спортисти да продължат да защитават честта да България на големи спортни форуми. Ще се обърнем към масовия и детско-юношеския спорт. След няколко месеца ще имате възможността да ни оцените", каза министър Стойчев.

Петър Стойчев е прекратил членствата си в спортни организации. "Вече не съм активен състезател, не съм служител на МВР, не съм председател на плувен клуб "Левски". Напуснах всичко", добави той.

Ценов обяви, че неговата задача е да помогне за приемствеността. "Има доста хубави неща, които започнахме, дано да ги завършим", каза заместник-министърът, който преди да заеме този пост работи като изпълнителен директор на баскетболната федерация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови