Изключителни неуредици в зала "Арена Армеец"

26 февруари 2013 в 19:10 12754 10

Зала
Зала "Арена Армеец" преди събитие.

Венцислав Петров,

OFFRoad-Bulgaria.com

23 февруари беше голям ден, денят на Йордан Йовчев. Не бих го нарекъл раздяла със спорта, защото спортът е и Йордан Йовчев и той винаги ще остане там. За него няма да пиша, защото каквото и да напиша, то няма да е достатъчно. Дано да има повече като него. 

Но ще напиша за нещо, което е в пълен контраст с великия спортист. А именно мястото на неговият бенефис - зала "Арена Армеец" - София. 

Специално почаках, преди да седна да напиша това, защото снощи бях прекалено разгневен, за да може да съм обективен. За първи път посещавам залата и определено бях с твърде големи очаквания за тази мащабна инвестиция.

Задръстването беше още преди колелото на "Цариградско шосе". Единствената причина въобще да има някакво движение беше струпването на достатъчно количество полицаи, при това с явно добро ръководство, справяха се добре и правеха възможното, за да не стане пълен транспортен колапс. Създаден бе временен паркинг по булеварда, огромният поток от пешеходци беше добре осигурен от полиция. Въобще - моите поздравления!

Оттук насетне започва кошмарът. Залата има видимо несъразмерен паркинг. Как, кой и защо е разрешил да се строи зала с този размер без съответното осигуряване с паркоместа, не знам... А място има. Най-малкото съществуващият паркинг може да е на две нива... А може би нещо е спестено? Това не знам. Искам да попитам обаче тези, които трябва да знаят, какво мислят?

И ако, да речем, можем да преглътнем това, че за да идем в зала "Арена Армеец", трябва да паркираме в "Младост 1" или "Слатина", то това което нататък видях, надмина всякакви мои представи за престъпно отношение.

Залата има много входове - логично е, събира много хора. Тръгнахме към "нашия сектор". Половин час за 60-80 метра. Плътна тълпа хора, наблъскани един до друг. Навсякъде така.

Представлението беше отложено, нямаше никакъв шанс да се влезе навреме, даже ако бяхме дошли с час по-рано. Не можех да си представя причина за такова задържане... Е, като наближихме, я видях. Проектантите на залата съвсем логично са направили десетки врати, от които бяха отворени 2 (словом две)! Макар да очаквах подобно нещо, в първия момент бях потресен. Ако междувременно, не дай Боже, се случеше каквото и да е, един писък да се чуе, минути след това всички световни телевизии щяха да споменават България... сещате се с какво, нали?

Единственото определение, което мога да дам на това, което видях, е престъпно безхаберие! Не искам да съм лош пророк, но ако нещо не се промени, там някой ден ще загинат хора, много хора. Казвам го най-отговорно и безапелационно. 

Но това, което най-много ме потресе, е пълната апатия на повечето хора. Стояха, нервираха се тихо и нищо! Само аз повдигнах глас, подкрепиха ме няколко човека и това е! Потъна ми гласът, вместо мощно всички да изискат това да не се повтаря. А съм убеден, че утре, когато нещо стане там, същите тези хора, ще се вдигнат и ще искат да бъдат намерени виновните и да бъдат обесени!

Защо така, уважаеми съграждани? Защо си мълчите сега? Сега е моментът нещата да се поправят, не утре. Ако искате нормални неща, трябва да се държите съответно. Не да чакаме да се "обърне колата", та тогава да гледаме пътищата...

Ей такива мисли ме налегнаха. Аз в тази зала повече няма да стъпя. Пожелавам на всички, които снощи са забелязали плачевната организация да постъпят подобаващо,когато му е времето!

Призовавам компетентните органи да затворят зала "Арена Армеец", докато не бъдат създадени безопасни услови и организация за достъп!

И последни думи за Йордан Йовчев. Залата и организацията не можеше да помрачи неговия празник. И да я нямаше, на паркинга да беше обявил едно събиране, пак щях да ида, за да му засвидетелствам уважение! Той няма нужда от нищо, той е!

OFFNews потърси за коментар управителя на зала "Арена Армеец" Иван Драндйски. (Това е третият управител на залата, откакто е открита. Първият - Венцислав Генков, беше уволнен от Бойко Борисов, защото събира пари от паркинга към залата. Вторият - Ивайло Георгиев, стана директор на НДК.)

"Има лимитирано място за паркиране и се опитваме чрез стюарди да организираме паркирането да стане плътно кола до кола и да го използваме максимално. Работим и с КАТ, за да може максимално бързо да става влизането и излизането на колите, доколкото е възможно", коментира Драндийски по повод проблема с паркирането.

Той отрича да са били отворени само два входа за влизане на гостите в залата. По негова информация са били отворени всички сектори за вход.

"Във всяка една зала по света, в която влизат 12 хил. души, винаги се чака на опашка. Бенефисът по режисьорския план беше насрочен за 8 ч и започна навреме", каза още управителят на залата.

"Арена Армеец" е построена на неподходящо място с много лоша инфраструктура за толкова голяма зала, напомни Драндийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!