Йордан Йовчев прекратява кариерата си

Виктория Викторова 24 август 2012 в 14:12 6192 2

Днес Йовчев беше награден със
Днес Йовчев беше награден със "сребърен сокол". Снимка: БГНЕС

Гордостта на спортната ни гимнастика Йордан Йовчев се оттегля от състезателната си кариера, след като това лято стана единственият състезател, взел участие в цели 6 издания на Олимпийските игри.

Легендарният спортист планира да направи бенефис в зала "Арена Армеец" в София през ноември.
"Време е да кажа „Стига толкова“. Мога да продължа, но не виждам смисъл. Няма какво повече да гоня. Следващите Олимпийски игри? Не е сериозно на 50 години да играя гимнастика. Дори не смятам повече да тренирам", каза днес Йовчев.
Тази година в Лондон нашенецът зае седмо място във финала на халки. Той е олимпийски вицешампион от Атина 2004, но тогава първото място скандално беше присъдено на представителя на домакините Димостенис Тампакос.
Освен тези постижения, Йовчев има три бронзови медала - на халки и земя в Сидни през 2000 г. и на земя в Атина. Той има общо 26 отличия от олимпиади, световни и европейски първенства.
Планът му в момента е се отдаде изцяло върху работата си като президент на Българската федерация по спортна гимнастика.
„Убеден съм, че ще имаме участници на следващите Олимпийски игри в Рио след четири години. Ще бъда удовлетворен и доволен, ако мога да допринеса за развитието на младите", каза още Йовчев.
„Съжалявам, че няма медал, но дори на финала да не бях допуснал грешка, трудно щях да стигна до отличие, защото началната ми оценка беше с 2 десети по-ниска", допълни 39-годишният спортист.

Днес той беше награден със "сребърен сокол", присъждан за характер и мъжество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки