Израелският посланик: "Ню Йорк таймс" пише глупости

Нели Чолашка 31 юли 2012 в 12:40 960 0

Десислава Атанасова и посланикът на Израел у нас. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасова и посланикът на Израел у нас. Снимка: БГНЕС

Това, което пише "Ню Йорк таймс" за опасност от влошаване на отношенията между България и Израел са глупости, обяви посланикът на Израел у нас Шаул Камиса-Раз.

По думите му текстът е на човек, който е злонамерен към България.

Камиса-раз беше на работна среща в Министерството на здравеопазването, за да обсъди със здравния министър Десислава Атанасова възможностите за преференции при лечението на българи в Израел и работата на екипи от израелски лекари в български болници.

Той обяви, че дори фактът, че България не иска да назове Иран и "Хизбула" като виновници за атентата в Бургас не притеснява Тел Авив.

Камиса-Раз не пропусна да обяви, че Израел е убеден, че Иран стои зад терористичния акт на бургаското летище. Изводът следва от опита, който има Израел с предотвратени теростистични атаки, обясни той.

"Иран е блато, което ражда и подхранва комарите на тероризма", коментира израелският посленик.

Той съобщи, че единият от тримата тежко ранени израелски граждани при атентата, които бяха откарани за лечение в Тел Авив, се е възстановил напълно.

Камиса-Раз благодари отново за адекватната реакция на българските лекари в Бургас и София.  Имаме намерение да дойде група от Израел, която да връчи благодарствени писма на българските лекари, които спасиха много животи, допълни той.

Намеренията за сътрудничество в сферата на здравеопазването са преференции при лечението на български граждани и най-вече на деца в Израел, обясни Атанасова. Също и обмен на опит в ин витро  процедурите, присаждането на стволови клетки и на органи, в които области Израел е много напред, уточни тя.

На 10 и 11 септември в Йоерусалим ще се състои междуправителствено заседание на израелското и българското правителства и на него ще бъде подписана спогодба за сътрудничество, обяви още израелският посланик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!