Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Изпити по история, английски и руски в УНСС и СУ

Александра Маркарян 10 юли 2012 в 05:50 3170 0

Кандидатстудентски изпит в УНСС.
Кандидатстудентски изпит в УНСС.

Три кандидатстудентски изпита се провеждат днес в двата най-големи български университети - Софийския и УНСС.

В Софийския от 8.00 ч. започва най-големият изпит през тази сесия - по английски, на който се явяват повече от 1800 души. От 14 ч. също в СУ е изпитът за кандидат-студенти по руски език. И двата изпита са с продължителност 4 астрономически часа.

В 9 ч. започва историята в УНСС. Изпитът продължава 3 астрономически часа.

Кандидатите в УНСС тази година са близо 6000, а местата за бакалаври - 3494. Най-много кандидати искат да бъдат приети в направление "Финанси, счетоводство и контрол" - за място в него се състезават по 7 кандидати. На второ място е "Право" с по 5 кандидати за едно място, следвано от направлението "Икономика и бизнес", където конкуренцията е трима души за едно място.

Общо направленията, по които обучава УНСС, са шест.

Първият изпит в УНСС беше на 7 юли, явиха се над 2300 кандидати. В неделя, 8 юли, се явяваха кандидатите, заявили участие в изпит по чужд език (английски, немски, френски, испански и руски) Утре е писменият по журналистика, на 12 юли - математика, на 13 юли - география, на 14 юли - икономика. Последният - журналистика (устен) е на 17 юли, вторник.

Кандидатстудентският изпит в УНСС се състои от задължителна и специална част. Задължителната включва два модула - по български език и езикова култура с 20 въпроса и по математика - също 20 въпроса. Специалната част се състои от модул от 40 въпроса по един от възможни пет предмета: математика, български език и литература, история на България, география на България и икономика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews