Исканията на протеста: Позицията на Ивиана Хелин

27 февруари 2013 в 08:03 3296 2

Какво трябва да се промени след февруарските протести? Дискусия по този въпрос организира OFFNews. Предложенията ви очакваме на редакционната си поща offnews@offnews.bg Снимка: Михаил Георгиев, читател на OFFNews
Какво трябва да се промени след февруарските протести? Дискусия по този въпрос организира OFFNews. Предложенията ви очакваме на редакционната си поща [email protected] Снимка: Михаил Георгиев, читател на OFFNews

OFFNews започна дискусия “Какви са исканията на протеста”. В нея ще търсим за мнение тези, които са ни известни като лидери на протестите, но дискусията е отворена и за всички, които имат своя визия за гражданското общество и участието му в процеса на вземане на решения. Ето мнението на Ивиана Хелин.

На редакционната ни поща [email protected] всеки може да изпрати предложенията си.

Без да изпадам в подробности и много обяснения искам просто да кажа, че доста ме притеснява всеобщото искане за одържавяване на производството, разпространението и контрола на ток, вода и топлоенергия.

Тогава пък държавата ще държи монопола. И каква е гаранцията, че няма да се получи същото?

По-разумно ми изглежда да се търси механизъм за създаване на конкурентна среда плюс ефикасен държавен контрол. Не съм икономист и не знам как трябва да стане. В момента не живея в България и ясно виждам как на практика работи такъв пазар. Хората имат право да избират кой им доставя ток и на каква цена. Разликите в цените на доставчиците не са големи, но по този начин ако някой спекулира, естествено ще изпадне от пазара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!