Българи в чужбина излизат в подкрепа на протестиращите у нас

Александра Маркарян 23 февруари 2013 в 20:52 2936 2

Протест 20 февруари
Протест 20 февруари

Българи от чужбина ще излязат на мирни демонстрации на 24 февруари в подкрепа на протестите в България. Това обяви по време на днешната дискусия в София Божидар Томалевски от "Другата България".

"Има една друга България – хора, които живеят извън границите на родината. Хубавата новина е, че утре в 11 ч. те излизат пред посолствата, солидарни с вас. Това, което искаме, е промяна на Изборния кодекс", заяви той.

Информацията бе потвърдена и от Жулиен Желев, организатор на една от демонстрациите под надслов "Да подкрепим хората в родината!", пред агенция "Фокус".

"Мирни демонстрации към момента са организирани във Виена, Мюнхен, Дъблин, Лондон, Дюселдорф, Франкфурт, Атина, Берлин и Мадрид. Те ще се проведат пред посолствата на Република България в съответните градове", уточни той.

Организаторите на протеста във Франкфурт са изпратили отворено писмо до немските медии с искания на протестиращите в България. В писмото се казва още и какво е породило масовите протести.

"Един от монополите, срещу който българите протестират, е именно - EVN България. EVN e част от голямото семейство на EVN AG – водеща австрийска компания. От началото на протестите, немската преса широко отразява случващото се по улиците в България", съобщи още Жулиен Желев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!