Иран отрече връзка с атентата в Бургас

Лъчезар Вълев 16 август 2012 в 10:30 2582 0

Иран отрече да има общо с атентата в Бургас от 18 юли. Снимка: БГНЕС
Иран отрече да има общо с атентата в Бургас от 18 юли. Снимка: БГНЕС

Иран отрича да стои зад атентата на летище "Сарафово" в Бургас. Това става ясно от думите на говорителя на министерството на външните работи на Иран Рамин Мехманпараст, цитирана от иранската агенция ИРНА.

При посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Лондон, британският премиер Дейвид Камерън обвини ислямската държава за терористичната атака на бургаската аерогара.

Мехманпараст заяви, че Камерън е отправил обвинения в тероризъм срещу Иран, за да „саботира връзките на Техеран с неговите приятели и партньори”. По думите му Иран винаги е бил против всякакви актове на тероризъм.

Говорителят на иранското външно министерство отново осъди атентата в Бургас и посочи, че Израел и британското правителство са най-големите поддръжници на държавен тероризъм. 

Преди дни заместник-говорителят на израелското министерство на външните работи Илана Щайн обяви, че Иран и „Хизбула“ имат пръст в атентата и Израел има сигурни доказателства за това.

На 18 юли взрив в автобус на летище Сарафово в Бургас уби 7 души – петима израелски туристи, българският шофьор и атентатора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови