Нови доказателства за връзка на "Хизбула" с атентата в Бургас

14 август 2012 в 12:15 2860 2

Автобусът е изгорял почти напълно. Пътниците са спасени. Снимка: БГНЕС, архив
Автобусът е изгорял почти напълно. Пътниците са спасени. Снимка: БГНЕС, архив

Иран и "Хизбула" имат пръст в атентата и Израел има сигурни доказателства за това, съобщи заместник-говорителят на израелското министерство на външните работи Илана Щайн във връзка с атентата на летище Бургас на 18 юли пред БНР. По думите ѝ, страната ѝ разполага с нови доказателства. Тя обаче отказа да даде каквито и да било подробности около събраната нова информация.

„Цифрите сочат, че има известен спад на туристите ни към България. Трябва обаче да кажа, че някои от тях, които вече бяха в България, останаха там, а други, които си купиха билети, решиха все пак да заминат, дори през същата седмица, когато беше атентатът. За съжаление има доста заплахи към израелците на различни места по света", посочи Щайн и добави, че въпреки спада на туристите от Израел към България, нещата ще се върнат на нивото от преди атаката.

"На 11 септември ще има среща между правителствата на Израел и България. Вашият премиер ще пристигне в Израел заедно с още двама министри и ще се срещне с членове на нашия кабинет. Това се прави през няколко години и е свидетелство за значимостта на връзките между Израел и България", коментира Щайн.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов анонсира, че днес вероятно ще бъде огласена нова информация по разследването на атентата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!