Янев обеща резултати от проверката на депутатката Вяра Петрова

Нели Чолашка 07 февруари 2013 в 19:05 2348 3

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

Депутатът Яне Янев, който оглавява парламентарната комисия за конфликт на интереси по високите етажи на властта, обеща до следващото заседание на комисията резултати от проверката на скандалната депутатка Вяра Петрова.

Петрова усвои 700 000 лева чрез фирма на мака ú европейско финансиране чрез фиктивно обучение на работници.

Комисията на Янев даде депутатката Вяра Петрова на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) преди повече от два месеца с обещанието на Янев, че комисията ще се произнесе до месец.

От месец председателят на КПУКИ Филип Златанов обещава да даде интервю на OFFNews по този и други казуси, с които се занимава комисията му, но после се оказва, че е "много зает".

В интервю за в. "Сега" от 11 януари той обясни за казуса на друг скандален депутат - Емил Димитров - Емо Фаса, че решението на комисията не се отлага, а само се бави във времето. 

КПУКИ, която беше създадена като независима комисия, която да бори корупцията по високите етажи на властта,  се занимава основно със сигнали от сорта дали директорът на училището в село Крепост не е в конфликт на интереси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!