И работодателите искат предсрочни избори

Нели Чолашка 24 юни 2013 в 14:06 2179 1

Божидар Данев, председател на БСК. Снимка: БГНЕС
Божидар Данев, председател на БСК. Снимка: БГНЕС

Това Народно събрание, в тази структура, няма бъдеще, обявиха от Българската стопанска камара (БСК).

Те предлагат обаче предсрочни избори да има догодина заедно с изборите за евродепутати. Миналата седмица друга работодателска организация - КРИБ, поиска избори незабавно.

От БСК настояват до формирането на ново Народно събрание от кабинета да отпадат и да не се включват "политически оцветените" министри и заместник-министри, а само експерти, подкрепени от гражданското общество. 

Те съветват депутатите да се въздържат от популистки решения, сред които задържането на цени, финансирането на губещи предприятия, структури и др. и да се съсредоточат върху промени в закони за подобряване на бизнес климата, включително за ограничаване на контрабандата и сивия сектор и за премахване и намаляване на регулативните режими.

От БСК искат още с акт на Министерския съвет да се забрани събирането от администрацията на такси, глоби и други плащания, непредвидени изрично в закон, включително за извършени услуги и контрол и да се установи поносим размер на съдебните такси, който осигурява достъпа до правосъдие, като се определи горна граница и поетапно заплащане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови