БСП: ГЕРБ руши държавността (видео)

OFFNews 18 юни 2013 в 19:43 7017 20

Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

"Както управляваха 4 години, така и сега ГЕРБ са непоследователни. Няколко пъти напускаха парламента, толкова и пъти се връщаха. Идват, регистрират се, получават си заплатите и после - в кафенето. Затова ли са ги избрали".

Така започна депутатът от левицата Корнелия Нинова извънредния брифинг на партията по повод обявеното днес решение на ГЕРБ да напусне парламента.

"За тях е важно да се разрушат институциите, да няма работещ парламент. Следващите 3 месеца да има безвластие. Деструктивните им действия са насочени към разбиване на държавността", заяви Нинова.

Нинова припомни, че утре предстои управляващите да внесат за гласуване в парламента серия стабилизационни мерки и няколко важни законопроекта. Сред тях са увеличаването на помощите за майчинство, повишаване на броя на хората с енергийни помощи, повишаване на минималната работна заплата още тази година - след разговори с тристранния съвет (което зависи от волята на работодателите в тристранния съвет - бел.ред.), помощи за малкия и среден бизнес, връщане на швейцарското правило и актуализиране на пенсиите още от 1 януари догодина, въвеждане на обществени съвети към министерствата (макар че за последното не са нужни дискусии в парламента - бел.ред.). 

Сред важните законопроекти, които правителството ще внесе утре за обсъждане, са поправки в Закона за енергетиката и Закона за енергията от възобновяеми източници, които, с които, според обещанието на управляващите, в кратки срокове токът за домакинствата може да поевтинее с до 5%. Утре ще се обсъждат и промените в Изборния кодекс - единственият законопроект, за който ГЕРБ заяви, че ще се включи.

"Влизането сутрин (в парламента - бел.ред.) и натискането на бутончето е 140 лева надничка", каза Кирил Добрев от БСП. Защо няма да се включат утре при обсъждането на законопроектите за намаляване цените на тока, заради които бяха свалени от власт - гузни са, че определени сектори при тяхното управление бяха с няколко пъти по-високи цени, каза депутатът, намеквайки за сектора на възобновяемите енергоизточници.

"Бойко излиза на улицата и ще прави общ десен алианс с Костов и Кунева. Това ли иска улицата? Ако си харесват за лидер Бойко, да си го водят заедно с тях", заяви червеният депутат.

По повод думите на Бойко Борисов, че ще съди лидера на БСП Станишев заради твърденията му за престъпното минало на Борисов, Добрев коментира: "знаем, че в миналото си той е ритал топка и е ял филии с мас - к'во го притеснява, нека да го проверим".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!