Хората на Слави Бинев замерят КТБ с яйца (снимки)

Нели Чолашка 16 ноември 2012 в 15:08 4103 4

Протест на партията на Слави Бинев на пл.
Протест на партията на Слави Бинев на пл. "Гарибалди". Снимка: Сергей Антонов

Партията на Слави Бинев ГОРД блокира днес централата на Корпоративна търговска банка (КТБ) в София на пл. "Гарибалди" и замеряха сградата с яйца.

„КТБ е единият център на медийния проблем. Тя плаща за нашето мълчание чрез парите на държавата, т.е. нашите собствени пари. Ако хората знаят това, ще се качат в трезорите, ще излязат по площадите!“, обяви Бинев. 

Протестът на партия ГОРД започна пред сградата на БНТ заради факта, че телевизията не отразява протестите им. След това шествието, което блокира центъра на София, отиде до пл. "Гарибалди" към 12 ч.. ГОРД нямаха разрешение за протест там.

Имаше хора от цялата старана, сред които и група роми от Пазарджик. Те скандираха: "Стига вече!", "Елате с нас!" Чучело на Бойко Борисов, на Цветан Цветанов и на Симеон Дянков бяха подпалени на площада. "Изедници, нещастници", скандираха хората на Бинев.

След кратък сблъсък с полицията, която в един момент се изравни по брой с протестиращите, Слави Бинев положи венец в памет на потребителя на входа на КТБ. "Тези хора продължават да потъпкват държавата. Ние не сме рая", обяви лидерът на ГОРД от входа на банката.

Той изнесе реч и за липсата на свобода на словото. "Не бъдете с победителите, особено когато са победили нечестно. Не заставайте зад тези, които печелят нагласени мачове", обърна се той към медиите.

В 12.30 ч. от полицейска кола призоваха протестиращите да напуснат пл. "Гарибалди", защото нямат разрешение за протест там и ги заплашиха, че ако не се разотидат полицаите "ще предприемат всички законови мерки". 

Бинев си беше осигурил обаче и отразяване от чужди медии, като Reuters, което донякъде гарантира на протестиращите защита от полицейско насилие.

 Скоро, след като бяха "помолени" от полицията да се ходят, протестиращите напуснаха пл. "Гарибалди". "Следващия път няма да бъдем толкова кротки и толкова малко", закани се Слави Бинев.

По бул. "Витоша" и по ул. "Алабин" в посока пл. "Македония" хората на Бинев се изтеглиха към 12 автобуса, които ги чакаха на бул. "Македония", за да ги откарат по родните им места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови