Над 40 граждани на протест срещу съдия Марковска (снимки)

Последна промяна на 14 ноември 2012 в 19:55 2367 3

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

В сряда вечерта над 40 души се събраха в центъра на София на протест с призив „Марковска и Анастасов не доказаха високи нравствени и професионални качества - да се оттеглят!“.

Демонстрантите се събраха пред бившия Партиен дом, но полицаите ги отпратиха с обяснението, че нямат разрешение за протест. Затова и протестиращите се преместиха при разкопките пред Министерския съвет.

Полицията не беше подготвена за протеста – първоначално вечерното събиране на гражданите беше охранявано от едва двама служители на реда. Впоследствие беше изпратено подкрепление от сградата на президентството от около десетина полицаи.

Половината от демонстрантите в сряда вечерта носеха лепенки на "Движение България на гражданите".

Протестиращите коментираха, че е нередно и опасно представители на изпълнителната власт да се намесват в работата на съдебната власт.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.11 2012 в 08:55

А Велчев и "Наско" от по-моралните ли са?
И тримата са вредни за обществото ни - от тях ли чакаме справедливост?
Свършиха ли се свестните хора у нас, милеещи за България...

:-(

15.11 2012 в 05:16

Пръмова само толкоз ли успя да събере - изглежда кат вечеринка на ДСБ ауткасти.

14.11 2012 в 23:52

Това бездарие- Наско , както мило и драго го назова самият мин. на вътрешните работи , Наско Анастасов, който достигна до главозамайващи висоти - зам. председател на българския парламент, е вече кандидат за конституционен съдия!...Ама то, горкото, извиняваме се съвсем публично, не е годно и за сервитьор. За пиколо - да. Вижте му челцето: лети от скулите нагоре, свивайки размера си до 2 сантиметра във връхната си част. Антропологът Йордан Йорданов трябва да се произнесе: може ли такова творение на природата да борави с юридическа материя или тя, юридическата материя - с него? Да си признаем, съвсем се отплеснахме, забравихме го, доброто момченце - то се скри в сянката на случая " Марковска" , кротко си кротува и , както безотказно му диктува гена на послушник, утре ще ни предостави изненадка: Наско, блюстител на Конституцията!
ОБИЧЛИВОКОНСТИТУЦИОНСТВУВАТЕЛСТВУВАЙТЕ !