Гугушева замесена и в кредитни измами в САЩ

Последна промяна на 11 декември 2012 в 13:57 2336 6

Яне Янев, Снимка: БГНЕС

В корупционната комисия на Яне Янев е постъпил пети сигнал срещу бившия кандидат за Конституционен съдия Галя Гугушева, който я уличава в съпричастност към кредитни измами в САЩ.

Това съобщи лидерът на РЗС Яне Янев в кулоарите на парламента.

По думите му става въпрос за редица споразумения с хора, уличени в източване на огромни суми от кредитни карти по цял свят. Според цитираното от Янев, част от случаите, в които е замесена Гугушева, се разследват от спецчастите в САЩ.

Лидерът на РЗС бе категоричен, че Гугушева трябва не само да подаде оставка, но и да бъде разследвана от българските власти.

Той обясни, че сигналът срещу бившия кандидат за КС вече е предаден на правна комисия.

"Колегите от ГЕРБ направиха онова, което бе необходимо, за да се спаси съдебната система в България", категоричен бе Янев.

Той подчерта, че според него съдебната система в България има нужда от "рестарт", защото състоянието ù е критично.

"Свидетели сме на коалиция СКК в правосъдието. Там има хора на Станишев и на Костов, и на Кунева", заяви Янев.

Той посочи, че при започване на нова изборна процедура за кандидат в КС РЗС ще участва с вече издигнатата номинация на Валентина Попова.

Според Янев  всички парламентарно представени партии трябва да излязат с номинация, за да има истинско състезание и достоен избор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2012 в 18:09

Аз истински малоумник ли съм, или напротив – малоумник истински съм аз.

Тест за проверка на умственото, психофизичното, парапсихлогичното, деменционалното, трансцеденталното и повсеместното малоумие на съвкупното природонаселение и неговите широки простонародни маси във връзка със случая „ Венета Марковска „.

Моля прочетете твърденията по-долу и подчертайте с кръгче, квадратче или някоя друга геометрична или пък семиотична фигура онези от тях, които смятате за верни. Ако не знаете кои твърдения са верни, задраскайте ги с кръстче, квадратче, или друга геометричнd или семиотична фигура.
Вижте отговорите в края на теста за да разберете равнището, дълбочината, размера, произхода и обхвата на вашето малоумие, както и последиците от него.

Първи въпрос : – Парламентарната група на ГЕРБ предложи Венета Марковска за конституционен съдия, а депутатите на БСП и ДПС подкрепиха това предложение защото :

1. Искра Фидосова е независим и обаятелен политик, способен да взема самостоятелни решения без знанието и одобрението на Бойко Борисов.
2. От ГЕРБ, БСП и ДПС подкрепиха Марковска без користни уговорки, защото се обединиха в името на националните интереси.
3. Нито депутатите предложили Марковска за конституционен съдия, нито Искра Фидосова не са подозирали, че тя е забъркана в скритни далавери и обвързаности.

Втори въпрос : – Бойко Борисов намекна на съдия Венета Марковска да се откаже от мерака си за конституционен съдия не защото го заплашиха с допълнителен доклад за България от Европейска Комисия, а защото :

1. Е образован и почтен човек, който нищичко не е знаелза потайните обвързаности на Марковска.
2. Защото е образован и почтен премиер, който по никакъв начин не е искал да пробута свой човек в конституционния съд.
3. Защото е образован и почтен човек с чисто минало, който въобще не се страхува, че срещу него може да бъде повдигнато прокурорски разследване по различни поводи / охранителната дейност в миналото, фабрика за производство на цигари-менте в съдружие с Румен Николов- Пашата, съмнителни връзки със сръбски мафиоти, убийството на Тодор Димов – Чакъра, случаят Мишо Бирата и внезапната му смърт, случаят с Мирослава и тайнственото самоубийство на похитителя й/
4. Защото Бойко Борисов е образован и почтен човек, който не държи Конституционния съд да гласува за избирането на безопасен и безобиден прокурор, а напротив – държи новият прокурор да бъде силен, волеви и готов да разследва дори премиера, ако законът го задължи

Трети въпрос : – Около случая с Венета Марковска се вдигна такъв голям шум не заради Европейската комисия, а защото :

1. Защото Марковска е изключение, иначе Бойко Борисов назначава на ръководни длъжности само образовани, умни и почтени хора с истински дипломи.
2. Защото в България има съвестни, независими и почтени журналисти, които повлияха върху общественото мнение.
3. Защото в България има осъзнато и просветено обществено мнение.

Четвърти въпрос : Прокурорът Борис Велчев отначало не спомена нищо за разследването на свързания с Венета Марковска Георги Георгиев, а пък след това изведнъж оповести за това разследване не за да спаси положението и за да угоди на Бойко Борисов, а защото :

1. Ми просто защото първо е забравил, а пък след това си е припомнил, човекът.
2. Преценил е, че така е по-добре за националните интереси.

Отговори на теста :
- Ако сте заградили който и да е отговор с каквато и да било геометрична или семиотична фигура, то вие не сте истински малоумник, а напротив, малуомник истински сте вие. Би било добре, ако се опитате да се образовате, а също да четете повече и да мислите по-добре.

- Ако сте заградили половината отговори с каквато и да било геометрична фигура не е достатъчно само да четете, да се образовате и да мислите повече. Ще трябва и да се лекувате.

- Ако сте заградили или задраскали повече от половината отговори, то не е нужно да мислите, защото не можете. И не е необходимо и да се лекувате, защото никакво лечение няма да ви помогне.

- Ако сте заградили всички отговори с кръстче, квадратче, или някоя друг семиотична фигура, то вие сте Искра Фидосова, а това е неспасяемо.

- Ако не знаете какво е семиотична фигура, то вие сте или Цветан Цветанов, или Бойко Борисов, а това е непоправимо.

- Ако не сте заградили и ако не сте задраскали нито един отговор , то вие ще се досетите какво означават думите на Румен Петков, бивш министър на БСП, казани по повод Венета Марковска :
…”Няма министър, който да не се е докоснал до нея и тя като административен съдия да не му е решавала проблемите”.

Иво Беров

11.12 2012 в 16:30

“Свидетели сме на коалиция СКК в правосъдието. Там има хора на Станишев и на Костов, и на Кунева”, заяви Янев"

Ей-тук, обаче е прав! :)
Разбира се, иска да каже: "на Станишев и Костов има хора, а на Бойко - няма достатъчно!"

11.12 2012 в 16:21

Бахти и уникалния боклук е тоя.

11.12 2012 в 15:30

...И сега оркестър РЗС Марешки ще изпълни популярната песен "Заблеяло ми Яненце" под диригентството на Б. Борисов.

11.12 2012 в 14:59

Господа журналисти, когато публикувате новина, която съдържа изявление на Яне Янев много Ви моля да му слагате името в ЗАГЛАВИЕТО. Иначе заприличвате на заглавията в жълтите всетници и разните там Труд, Монитор и подобни псевдо

11.12 2012 в 14:04

няма такъв изрод, ужас... то бива лапане на п.ишки, ама като яне - не бива