Гугушева взела заем от сина си, за да го уреди с апартамент

Вероника Шербанова 09 декември 2012 в 20:53 3470 1

Галя Гугушева
Галя Гугушева

Кандидатът за конституционен съдия Галя Гугушева изтеглила два заема от фирмата на сина си „Лигъл Партнърс” ЕООД на обща стойност 133 200 евро. С първия – от 28 200 евро, купила апартамент на големия си син, а вторият – от 105 000 евро, използвала за покупка "на зелено", довършване и обзавеждане на апартамент за малкия си син.

Това става ясно от отговора на Гугушева до Комисията по правни въпроси в парламента заради сигнала от адвоката от Пловдив Петър Ванев.

Стефан Гугушев пък успял да погаси част от заемите към фирмата със собствени средства чрез договор за дарение.

Галя Гугушева обяснява, че фирмата „Лигъл Партнърс” ЕООД е била собственост на майка й Тотка Ахчийска и на сина й Стефан Гугушев чрез неговата компания „Еспланаде Венчърс ЛЛС”, регистрирана в САЩ.

За кратко време капиталът на фирмата се увеличава от 5000 на 1 996 400 лева, като приходите са от консултантска дейност на две от фирмите на Стефан Гугушев и от преводи от „Еспланаде Венчърс ЛЛС”, пише Гугушева.

През юни 2011 г. майката на Гугушева Тотка Ахчийска си връща дяловете в „Лигъл Партнърс” ЕООД , като плаща на части и до момента е изплатила 350 000 евро, обяснява кандидатът за Конституционния съд.  Изплатените пари са от дарение на нейния внук Стефан Гугушев – 211 000 евро, заем от 57 000 евро от дружеството „Гугушев и Партнърс” ЕООД, разпределение на дивиденти във „Викториан Пропъртис” ЕООД в качеството й на едноличен собственик в размер на 38 858,19 евро, заем от „КМГ” ЕООД в размер на 39 700 евро и лихви от 3444,81 евро.

Галя Гугушева посочва в писмото си, че е знаела единствено за фирмата на сина си „Лигъл Партнърс” ЕООД. За останалите фирми, изброени в сигнала на Петър Ванев, също собственост на Стефан Гугушев, тя „не се е интересувала и не е имала повод да се интересува от тяхната дейност”.

Гугушева допълва, че никога не е участвала в собствеността, управлението и дейността на компаниите на сина си.

В отговора си до Комисията по правни въпроси в парламента Галя Гугушева обяснява, че атаките срещу нея са от враговете, които си е създала заради „стотиците осъдителни присъди”, които съдът е постановил по внесените от нея дела.

Обвиненията на Ванев за връзки на Гугушева с финансови структури с неясен и съмнителен характер, тя нарича „голословни твърдения”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!