ГЕРБ и СДС се отказаха от Галя Гугушева

10 декември 2012 в 23:25 2507 0

Галя Гугушева. Снимка: СДС – пресцентър
Галя Гугушева. Снимка: СДС – пресцентър

Парламентарната група на ГЕРБ е взела решение да не подкрепя номинацията на Галя Гугушева за конституционен съдия заради сигналите срещу нея.

Това съобщи в Костинброд заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В понеделник вечерта в Народното събрание е имало двучасова среща между ръководството на парламентарната група на ГЕРБ и партийното ръководство на СДС. Срещата е била по инициатива на управляващата партия.

„На срещата показахме много писма и материали, постъпили в парламента, и имахме една молба към тях – да оттеглят тази кандидатура. Помолихме ги в близко време, без да им даваме срокове, да представят кандидатура с по-добри морални качества - кандидат, който няма да бъде оспорен от никой. Това е едно от нещата, на които много държим. Съгласувахме всичко това с председателя и заместник-председателя на партията. Стигнахме до решението, че няма да я подкрепят – и те, и ние. Стигнахме и до решението, че е хубаво новата процедура да я стартираме след Нова година, за да имат възможност и те - по време на празниците - да представят по-добра кандидатура. Даваме по-дълъг срок, за да намерят най-достойния човек за конституционен съдия”, заяви пред агенция „Фокус“ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Решението ГЕРБ да не подкрепи кандидатурата на Гугушева е съгласувано с Бойко Борисов, заяви председателят на правната парламентарна комисия Искра Фидосова.

Галя Гугушева беше номинирана за конституционен съдия от лидера на СДС Емил Кабаиванов, след като се провали процедурата по избор на Венета Марковска.

Срещу Гугушева в Народното събрание са постъпили три сигнала, а в момента Националната агенция за приходите проверява имущественото състояние на кандидата за конституционен съдия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови