Глоба за собственика на кафе-машината в НАП, криещ данъци от НАП

Александра Маркарян 02 ноември 2012 в 10:42 11924 3

Кафе-автомат в НАП крие данъци. Снимка: Сергей Антонов
Кафе-автомат в НАП крие данъци. Снимка: Сергей Антонов

Собственикът на кафе-машината в офис на НАП, криещ данъци от НАП, ще бъде глобен. Вчера му е бил съставен акт, заяви говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

От 1 ноември всички собственици на автомати на самообслужване трябваше да имат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП. Вчера инспектори започнаха и проверки. OFFNews също изпрати екип, за да провери дали в самите институции се спазват новите разпоредби.

Оказа се, че точно в НАП (в офиса ú на ул. "6-ти септември" в центъра на София) има кафе машина, която не се отчита в НАП.

"Актът е съставен вчера, не в резултат на публикацията в OFFNews, същия ден са съставени стотици актове на собственици на машини", каза още Бъчваров.

Три неизрядни машини имало и в централата на НАП в София. Собствениците им обаче предвидливо ги запечатали и се извинили на данъчните, че не могат да ги обслужат, защото машините им нямат връзка със сървърите на НАП.

Санкцията за собственика на вендинг-машина без фискално устройство може да достигне 10 000 лева.

По данни на НАП, само 2500 от машините за самообслужване отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с агенцията. Общият им брой е между 15 000 и 25 000.

Клиентите, които искат да проверят машината, трябва да знаят, че тя не издава хартиена касова бележка - номерът на касовата им бележка трябва да се изпише на електронен дисплей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!