Глоба за собственика на кафе-машината в НАП, криещ данъци от НАП

Последна промяна на 02 ноември 2012 в 10:42 9870 3

Кафе-автомат в НАП крие данъци. Снимка: Сергей Антонов
Кафе-автомат в НАП крие данъци. Снимка: Сергей Антонов

Собственикът на кафе-машината в офис на НАП, криещ данъци от НАП, ще бъде глобен. Вчера му е бил съставен акт, заяви говорителят на приходната агенция Росен Бъчваров.

От 1 ноември всички собственици на автомати на самообслужване трябваше да имат дистанционна връзка за отчитане на оборотите в сървърите на НАП. Вчера инспектори започнаха и проверки. OFFNews също изпрати екип, за да провери дали в самите институции се спазват новите разпоредби.

Оказа се, че точно в НАП (в офиса ú на ул. "6-ти септември" в центъра на София) има кафе машина, която не се отчита в НАП.

"Актът е съставен вчера, не в резултат на публикацията в OFFNews, същия ден са съставени стотици актове на собственици на машини", каза още Бъчваров.

Три неизрядни машини имало и в централата на НАП в София. Собствениците им обаче предвидливо ги запечатали и се извинили на данъчните, че не могат да ги обслужат, защото машините им нямат връзка със сървърите на НАП.

Санкцията за собственика на вендинг-машина без фискално устройство може да достигне 10 000 лева.

По данни на НАП, само 2500 от машините за самообслужване отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с агенцията. Общият им брой е между 15 000 и 25 000.

Клиентите, които искат да проверят машината, трябва да знаят, че тя не издава хартиена касова бележка - номерът на касовата им бележка трябва да се изпише на електронен дисплей.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2013 в 17:24

Отпадна задължението

http://accountantbg.com/content/otpada-zadlzhenieto-avtomatite-na-samoobsluzhvane-da-sa-s-kasovi-aparati

03.11 2012 в 23:06

Интересно ми е да попитам:
1.Когато имаш един кафе автомат който е втора употреба и има остатъчна стойност 600/900 лв. да му вземеш касов апарат, който струва 1/3 от самия него, дали е икономически обосновано, още повече, че един кафе автомат във фирма обслужва най-често служителите на тази фирма -5/10 човека?

2.Как така ще се дупчи и разфасова самия кафе автомат и как така ще влошиш външния му вид - старите такива ще станат зловещи на вид,ако изопщо може да им се монтират такива апарати.А пък новите които чувам,че струват над 5000 евро,как ще бъркаш и променяш тези кафе роботи?

3.10% според НАП вече са го направии,но що за кафе автомати са това и какво става с останалите 90%?

4.До сега казвахме,че приемаме дадена рестрикция и правило защото така било в Европа /например данък лихва/, сега обаче такова чудо вендинг апарат с касов апарат с джи ес ем връзка няма такова животни никъде по света и по белия и по черния! Какво става българи - защо ставаме по католици от папата.

5.Понеже аз до днес ползвах кафе от такъв апарат,но от 1.11.2012 спирам защото за мен всички такива автомати с джи ес ем връзка ще продават кафе което Е ОБЛЪЧЕНО ОТ ДЖ ЕС ЕМ УСТРОЙСТВОТО В НЕГО.Всички сме гледали клипчето с изваряването на яйце върху джи ес ем? Когато НАП се логва към такива апарати - дж ес ема излъчва и облъчваю многократно по-висока радиочестотната енергия !!! Има ли лабоаторни изследвания,че тези касови апарати не облъчват храната и хората?
Всъщност мобилните апарати ни излагат на следните излъчвания:

термална радиация или термален ефект - топлинното въздействие от антената на мобилния телефон върху тъканите на главата. По-дългите разговори буквално мозъка, тъй като в него има течности, които се нагряват от антената на телефона.

микровълнова радиация излъчване в следствие на връзката между мобилния телефон и базовата станция на мобилния оператор. Тези излъчвания са и с висока честота, и с висок интензитет

радиация от близкото поле електромагнитно излъчване от батерията и електрониката в самия мобилен телефон. Вредните въздействия от клетъчните телефони не се проявяват само по време на разговор. Когато GSM-ът стои в джоба на човек, облъчването засяга директно репродуктивните органи.
Преди време по Нова телевизия показаха това клипче - как джи ес ем изпича едно яйце !!! Същото ще става и в кафе автоматите !!! Коментирайте това !

6.Какво ще стане с апаратите които са разположени в метростанциите - знаем,че в повечето няма джи ес ем връзки???? Тогава отново ли се компроментира идеята "всички на бесилото" или на бесилото отиват само изрядните,но има случаи в които дори да си с изрядно мислене при олигофренски правила - трябва и ти да действаш олигофренски.

Държавата насила ще вкара в сивия сектор и хората с един кафе автомат абсолютно категорично - защото трябва да си завършен глупак,че за една машина да правиш такива разходи,за да си пиеш кафето сутрин и то облъчено.
Без коментар е и глобата от 10 000лв. която просто не отговаря на вината със същия начин на мислене може да направят глобата 100 000 лв. и така Дянков веднага ще оправи бюджета !
А кой ще бори тези които точат ДДС и продължават с десетки милиона левове!

Няма ли незомбирани журналисти да зададат тези въпроси на експертите от НАП!?

02.11 2012 в 11:35

:D