НАП започва да запечатва автомати за кафе

Последна промяна на 31 октомври 2012 в 11:35 2009 1

Автоматите за самообслужване, които не са свързани с НАП, от утре ще бъдат запечатвани, припомнят от приходната агенция. Машините с необозначен собственик пък могат направо да бъдат иззети.

Законът задължи собствениците на т.нар. вендинг машини (автомати за кафе, напитки, храни, играчки и пр.) да сложат фискални устройства до 1 ноември, в противен случай се налага глоба до 10 000 лева. Исканията за отсрочка не бяха приети от НАП. 

„Няма причини да отлагаме контролните действия. Законът е еднакъв за всички и не може да има един сектор, който да е привилегирован. Над 350 000 търговци вече изпълниха изискването, вярвам, че и вендинг сектора можеше да го направи”, каза по повод изтичащия срок Васил Панов, директор „Контрол” в НАП.

До момента около 2500 машини отчитат оборотите си чрез дистанционна връзка с НАП. По данни на бранша в страната оперират между 15 000 и 25 000 автомата на самообслужване.

 За клиентите на автомати на самообслужване е важно да знаят, че номерът на касовата им бележка се изписва на електронен дисплей, хартиен касов бон не се отпечатва. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2012 в 12:16

10% са включени и то не се знае колко са включени и те,защото "устройствата" нямат сертификати от лаборатория за измерване гарантираща работа при минус 20 градуса, но мен ме интересува друга.Това добре разбирам,че става въпрос за кафе автоматите които са по улиците!
Обаче:

Какво ще правят тези които имат кафе автомати в офисите си? Един брой и той обслужва само служителите? Питайте уважаеми журналисти това!