Гладна стачка в Пловдив за отнемане лиценза и на EVN

Владимир Йончев 20 февруари 2013 в 15:38 1872 3

Протестът в Пловдив, Снимка: OFFNews
Протестът в Пловдив, Снимка: OFFNews

Гладна стачка за отнемане на лиценза и на EVN започна в Пловдив един от лидерите на протестите Иван Бояджиев.

Възрастният Бояджиев съобщи пред кореспондента ни в Пловдив, че стачката е започнала още от вчера и ще продължи докато срещу енергоразпределителното дружество за Южна България не започне процедура за отнемане на лиценза като при ЧЕЗ.

Бояджиев призова привържениците си да го подкрепят днес на извънреден протест от 15 часа пред Централна поща, въпреки че от 17 часа е насрочен редовния протест пред сградата на ЕВН.

Трудно е да се прецени доколко Бояджиев е реален лидер на протеста, но е факт, че има немалка група протестиращи пред които има авторитет, коментира кореспондентът ни в Пловдив.

В петък пък ромите от Столипиново също излизат на протест. Той ще е пред Джумая Джамия от 13,15 часа. Организатор е дружеството "За защита на правата на мюсюлманите".

Ромите са недоволни, че ЕВН им е въвел дистанционно отчитане на електромерите. Само преди 2 седмици ръководството на ЕВН се похвали, че след въвеждането на дистанционното отчитане 95% от хората в Столипиново вече плащат сметки за електричество.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!