ГЕРБ саботира кворума за нов парламент, Атака мълчи до последно

28 май 2013 в 18:16 3321 8

42-ро Народно събрание. Речта на Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
42-ро Народно събрание. Речта на Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

Народните представители от ГЕРБ ще влязат утре в пленарна зала, но няма да се регистрират в началото на пленарното заседание.

Това съобщи Бойко Борисов след заседание на Изпълнителната комисия на партията.

Никой не тръгва да прави кабинет, ако няма гарантирани 121 човека. С нас не е разговаряно до ден-днешен. Оставяме „Атака”, ДПС и БСП утре да си изберат правителство, заяви Борисов.

Тези, които правиха „Дюнигейт”, стават министри. Хората, които застроиха Черноморието, направиха заменките, това, което предупреждавахме еколозите, които бяха най-дейни в протеста, видяха какви хора ще управляват оттук нататък България. То не са „Дюнигейт”, то не са заменки, коментира лидерът на ГЕРБ.

Междувременно депутатът от „Атака” Явор Нотев заяви пред агенция "Фокус", че Парламентарната група на партията ще вземе решение за гласуването на кабинета, предложен от Пламен Орешарски, утре сутринта, непосредствено преди заседанието на парламента.

Решението за гласуването е трябвало да бъде взето на заседание в централата на партията тази вечер, но впоследствие е настъпила промяна. Заседание тази вечер няма да има, уточни Нотев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!