ГЕРБ обещават да са конструктивна опозиция

Елица Мартинова 24 май 2013 в 12:23 2155 3

Доброслав Димитров - ГЕРБ СНИМКА: БГНЕС
Доброслав Димитров - ГЕРБ СНИМКА: БГНЕС

ГЕРБ съжалява, че не успя да продължи политиката си със съставяне на кабинет, но обещава да бъде конструктивна опозиция, работеща за интересите на страната. Това заяви пред БНР депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров, който щеше да стане министър по въпросите на електронното правителство, ако проекто-кабинетът на Борисов бе влязъл в сила.

 

„ГЕРБ като партия съжалява, че към момента не успява да продължи своята политика с ново правителство за европейско развитие на България. В същото време смятаме, че въпреки всичко, самото ни представяне на изборите, предвид ситуацията от ужасяващата кампания под надслов анти-ГЕРБ, все пак направихме история“, каза Димитров.

Той бе категоричен, че мигновеното връщане на мандата от страна на лидера Борисов показва принципност. По думите на Димитров ако за ГЕРБ е било самоцелно да са на власт, те са щели да намерят партия, с която да сформират коалиция.

Депутатът от ГЕРБ изрази загриженост около работата на 42-рото Народно събрание и подчерта, че „новата Тройна коалиция“ не задава добър тон на действие.

„Има няколко лоши сигнала за начина, по който новата Тройна коалиция смята да работи, а именно в абсолютно противопоставяне със започването на съставянето на НС. Относно обидните реплики – не смятам, че трябва да участваме в такава реторика, а за опозиция – да, ние ще бъдем опозиция. Всеки път, когато видим нещо, което е откровено против интересите на България ще видите, че няма да бойкотираме всяко едно решение. Има много важни решения за страната ни, които трябва да бъдат подкрепени и опозицията и смятам, че това е правилното и държавно отговорно поведение“, зарече се Доброслав Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews