Quantcast

ГЕРБ: Иван Иванов пак е депутат без да има право на това

Последна промяна на 07 октомври 2013 в 15:29 1954 5

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

Депутатът от Коалиция за България Иван Иванов се регистрира в пленарна зала, успоредно с висящото конституционно дело за правото му да се върне в парламента, обяви Цецка Цачева от ГЕРБ.

Иванов беше назначен от премиера Пламен Орешарски за зам.-вътрешен министър, но само за няколко часа - Орешарски го уволни след публикации, че е свързан със СИК. Преди да стане зам.-министър за кратко Иванов беше депутат от Коалиция за България.

Спорно е дали Иванов може да се върне в парламента, защото законът е предвидил само депутати, назначени за министри, да могат да се върнат в Народното събрание до края на съответния мандат. За зам.-министрите нищо не се казва.

„В усилията си да осигурят работещ парламент, парламентарно представените партии, които осигуряват мнозинството, прибягват до услугите на лица, които първоначално избрани за народни представители, се пробваха да влязат в изпълнителната власт.

Усилията им се оказаха несполучливи, тъй като бяха освободени. Към настоящия момент с тяхна помощ се опитват да осигуряват кворума в парламента и гласуването и приемането на законопроекти и решения.

Става дума за г-н Иван Иванов. В Конституционния съд има образувано дело с искане за обявяване на несъвместимостта му с качествата на народен представител, след като същият бе избран за заместник-министър на МВР и в рамките на няколко часа освободен по причини, които също станаха известни”, коментира Цачева.

По думите ú на 20, 26 и 27 септември Иван Иванов е присъствал в пленарна зала и е участвал е в регистрациите за кворум, докато Конституционния съд все още решава дали той има право да е народен представител.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2013 в 20:03

Показателно е колко са го закъсали бесипето. Значи, очакваме скоро в костюм на храстче да почне и Пеевски да се промъква за да брани кворума. То с тия действия, като влезе в сила решението на КС (ако някога влезе) ще има такъв процесуален парадокс, че сигурно ще трябва всички закони да се прегласуват ...

07.10 2013 в 19:59

Ааа не съм съгласен за фатака - там са осъдени от майката природа, и присъдата е влязла в сила отдавна. Проблема е в тия дето гласуват за тях ...

07.10 2013 в 17:25

Така е! От БСП пък всички са за съд, ама на пусто не вървят разследванията. За ДПС и любовниците им от партия Юруш да не говорим, тия са за по няколко разследваия всичките, ама на, не вървят разследванията...

07.10 2013 в 17:11

Те, примерно 1/3 от ПГ на ГЕРБ са депутати без да имат право на това, ама пусто бавно вървят разследванията на прокуратурата.

07.10 2013 в 15:33

ми така ще е,докато ония папагали от герб не ходят на работа и знаят само да реват като ученичка за х.и