Борисов: Продължаваме да бойкотираме заседанията, така е демократично

OFFNews 06 октомври 2013 в 16:04 2504 4

Бойко Биросив и Цветан Цветанов на среща със софийската организация на ГЕРБ.
Бойко Биросив и Цветан Цветанов на среща със софийската организация на ГЕРБ.

"Ще проваляме парламентарни заседания, когато те не могат сами да си съберат кворум. Това е парламентарен прийом, който е признат от демокрацията", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със софийската организация на партията.

На данните изнесени от Мая Манолова от БСП за неизвинените отсъствия на депутатите от ГЕРБ Борисов извади справка за отсъствията на лидера на БСП Сергей Станишев, на вече почетния лидер на ДПС Ахмед Доган и на Делян Пеевски в миналия парламент.

"В миналия парламент Станишев е имал 87 неизвинени отсъствия, тоест година и нещо не е идвал на работа. Доган е идвал само два пъти за четири години, а Кутев твърди, че той и Пеевски не са се срещали в парламента“, подчерта Борисов", обяви бившият премиер.

Той предупреди обаче, че депутатите му ще са в сградата на парламента и ще се намесят, за да предотвратят промени в законите, като готвената отмяна на тоталната забрана за пушене на закрито.

„Това правителство е вредно и трябва час по-скоро да си ходи. Двете приходни агенции не работят. Приходите, които се събират, са по-малко от тези, които се събираха по наше време. Инвеститорите виждат какво става в България и бягат“, коментира още Борисов пред своите в София.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови