ГЕРБ атакува ДПС - иска орден "Стара планина" за ген. Делов

Борислава Славова 22 октомври 2012 в 13:25 1972 0

Ген. Васил Делов
Ген. Васил Делов

Инициативен комитет започва събирането на подписка за удостоверяването посмъртно на ген. Васил Делов - освободителят на Кърджали - с орден "Стара планина". Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Днес в града ще се проведе пресконференция на областния координатор на партията Цвета Караянчева, която е и учредител на инициативния комитет за събиране на подписите. От снощи официално се събират подписи в Кърджали. Изпратени са протоколи за събиране на подписи и в Котел - родния град на генерала. От ГЕРБ призовават и останалите български градове да се включат към инициативата.

По повод честванията от 100- годишнината от Балканската война на 21 октормври общински съветници от ДПС бойкотираха решението на ГЕРБ и БСП за обявяване почетен гражданин на Кърджали освободителя на града ген. Васил Делов.

Номинацията, направена от инициативен комитет, бе подкрепена от БСП и ГЕРБ (“за” гласуваха 16 съветници), но бе блокирана и в крайна сметка – отхвърлена с гласовете “въздържал се” на 22-та общински съветници от ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови