Френски журналист: Коалицията БСП-ДПС-Атака обрича България на застой

02 октомври 2013 в 16:13 1912 6

„Лявата” политическа линия на Станишев противоречи на връзките му с ултрадясната „Атака“
„Лявата” политическа линия на Станишев противоречи на връзките му с ултрадясната „Атака“

Коалицията БСП, ДПС и Атака е безнадеждна и обрича страната на обърканост и застой. Това заявява в интервю за faкtor.bg журналистът Жан Батист Ноде от авторитетния френски седмичник "Новел обсерватьор".

Според него, европейските социалисти носят тежка отговорност, че са допуснали нереформираната БСП, наследник на БКП, да стане част от европейското семейство на левите.

Може би с приемането на бившата комунистическа партия са смятали да й помогнат да се реформира в социалдемократическа. Но те са били длъжни да предвидят и преценят с кого се съюзяват, казва журналистът.

Известен брой факти и действия на Сергей Станишев, както и на партията му, и на негови приближени, изглеждат в пълно противоречие с принципите, които афишира и провъзглася. Тук имам предвид най-вече страхотното забогатяване на не малко мастити членове на БСП, което е в противоречие със социалните ценности, които проповядва тази партия, категоричен е Жан Батист Ноде.

Мисля също и за „лявата” политическа линия , която противоречи на връзките му с ултрадясната партия „Атака“. Явно е, че „левите” социалистически ценности за хуманност са в разрез с расистките и антисемитски ценности, изтъкнати от новия съюзник на БСП, казва още той.

Според френския журналист, и към момента остава актуален въпросът за това към коя зона на влияние България принадлежи. „Според мен Москва няма възможност да срине ЕС. Целта на Кремъл е по-прагматична, нещо като «Финландизация», (Финландизация – поставяне в зависимост) на ЕС и най-вече на България, но аз се съмнявам, че това ще му се отдаде, заявява Ноде.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!