Еврокомисията поиска проверка на парите за чалгата

15 януари 2013 в 23:59 2246 3

Снимка: Булфото
Снимка: Булфото

Еврокомисията поиска от българските власти да направят разследване дали парите от еврофондовете са отпуснати на музикалната компания "Пайнер" в съответствие с правилата.

Това съобщи пред БНР говорителят на комисията по въпросите на регионалната политика Ширин Уилърс.

До този момент Европейската комисия не е изплащала пари по проекта на тази музикална компания. Общата му стойност е 3 милиона и 200 хиляди лева. 85 на сто от тях е трябвало да бъдат осигурени от фонда за регионално развитие, останалите 15 са национално съфинансиране, каза Ширин Уилърс.

Финансирането е било одобрено по програма за подкрепа на малки и средни фирми в творческата и културна индустрия, защото според Европейската комисия тя има голям потенциал, създава работни места и заслужава да бъде подкрепена, заяви Ширин Уилърс.

Що се отнася до избора на конкретния проект, той е отговорност на управляващия орган в България, който е под ръководството на Министерството на икономиката. Разбираме, че има определени притеснения около проекта, и тъй като приемаме много сериозно задачата си да използваме отговорно парите на данъкоплатците, днес поискахме от българските власти да започнат разследване, за да установят дали правилата на грантовата схема са били спазени, добави говорителят на комисията по въпросите на регионалната политика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!